Quantcast
THE STREAM

Επιβάλλονται οι πυροβολισμοί στον αέρα σε γάμους και βαφτίσεις απαντάει ο Παύλος Πολάκης στο Δημήτρη Καμπουράκη

Κάπως κατέληξαν να τσακώνεται για το θέμα της μπαλωθιάς


THE NEWSROOM · 13 Ιουνίου 2017

Ο δημοσιογράφος του πάλαι ποτέ MEGA, Δημήτρης Καμπουράκης, εμπνεύστηκε από το πρόσφατο περιστατικό θανάτου ενός μικρού παιδιού από πυροβολισμό στο Μενίδι, ώστε να κάνει μερικούς συσχετισμούς με τον Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Συγκεκριμένα, το άρθρο του Καμπουράκη στο protagon.grμε αφορμή την τραγική δολοφονία του εντεκάχρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι και τον συσχετισμό του συμβάντος με μια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη που τον δείχνει να ρίχνει στον αέρα κάπου στην Κρήτη” έγινε η αφορμή ώστε ο Παύλος Πολάκης να απαντήσει στον Καμπουράκη και να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα της μπαλωθιάς.

Στη μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που ξεκινάει με το “ΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ”, αναφέρει ότι η βιωματική σχέση που έχει με την παράδοση, η οποία, όπως αναφέρει, του επιβάλλει τους πυροβολισμούς σε γάμους και βαφτίσια:

ΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ :-επειδή έρχεσαι πεντηκοστος ή εξηκοστός (εχω χάσει το λογαριασμό ) στη δημοσίευση και σχολιασμό της …

Posted by Παυλος Πολακης on Montag, 12. Juni 2017

Τα όπλα λοιπόν που κρατούσε αυτή η Γενια των ανθρώπων δεν ήταν αγορασμένα απο λαθρεμπόριο, ουτε επιδεικνύονταν σε γλέντια ,ουτε πυροβολούσαν άσκοπα. Διαφυλατταν τη ζωη τους όπως και σε αλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή ,παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η παράδοση που δημιούργησαν αυτες οι γενιές λοιπον(που μόνο εκ του μακρόθεν καταλαβαίνω οτι εχεις παραστάσεις και ακούσματα και μαλλον απο βιβλία εχεις διαβάσει για καλοσειρους και κακοσειρους) και με την οποία εγω εχω βιωματική σχέση έλεγε και επέβαλλε τους πυροβολισμούς (μετρημένους ,απο συγκεκριμένους ,ψηλά και μακρυά απ την παρέα ) σε συγκεκριμένες στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια η την ευρύτερη κοινότητα (γάμος ,βάφτιση,ιστορική εκδήλωση κλπ) . 

ΕΓΩ με αυτήν την αντίληψη ηρθα σε επαφή με αυτα τα πραγματικα έθιμα εχω μνήμες. 
Αντίληψη και έθιμα που δεν εχουν καμία σχέση με την προσπάθεια που εγινε τα χρονια μετα το 85 να εμφανιστεί ως έθιμο η ως παληκαριά η λεβεντιά οι εκατοντάδες πυροβολισμοί απο πανάκριβα όπλα που επιτήδειοι λαθρέμποροι υπό ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ διακινούσαν στα χωριά που έπιαναν λεφτά στα χερια τους απο τις επιδοτήσεις, κάνοντας τρελλα κέρδη και δημιουργώντας ενα πολιτισμικό πρότυπο που βόλευε κομματάρχες να πουλάνε προστασία και να εξαργυρώνουν σε ψήφους την πλασματική “καπετανιά”. Δεν υπηρέτησα εγω Καμπουρακη αυτόν τον εξανδραποδισμο αλλα πολλοί γνωστοί πολιτικοί που κατα περιόδους λιβανισες και Εσυ οταν ήσουν στο μεγαλο κανάλι …

 

 

Best of internet