Quantcast

DailyGeek #1 – Ζουμερό Εορταστικό “Σαν Σήμερα” 28η Οκτωβρίου στο κόσμο του Geek

Οι άχρηστες geek πληροφορίες της ημέρας

Nihil aka Zero

28 Οκτωβρίου 2013



136197-aus-bus-pix-bill-gates-paul-allen

Σαν σήμερα στις   28/10/1955 γεννιέται ο γιος των William H. Gates, Sr. και Mary Maxwell Gates, ο William Henry ‘Bill’ Gates III στο Seattle, Washington.  19 χρόνια μετά και ενώ ο Bil Gates, είναι ακόμα φοιτητής στο Harvard, επικουρούμενος από τον Paul Allen καταφέρνει να  πουλήσει ένα νέο, αποκλειστικό  λογισμικό στη εταιρία MITS για τον νέο τότε υπολογιστή της, Altair 8800. Μάλιστα χάρης στον προσομοιωτή που είχε κατασκευάσει ο Allen μπόρεσαν και πήγαν στην εν λόγω εταιρεία με το πρόγραμμα ανά χείρας για την πρώτη δοκιμή που στέφεται από απόλυτη επιτυχία. Η εταιρεία αγοράζει το λογισμικό, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά με το όνομα Altair Basic και τον Απρίλιο του 1975 ο Gates και ο Allen ιδρύουν την εταιρεία Microsoft.

doctorwho

Στις 28/10/1982: ο 11ος Doctor από το Doctor Who, Matt Smith, γεννιέται στην Αγγλία.

 

 

Stargate_Universe-Wallpaper_by_OooJayooO

Στις 28/10/1994: Το αρχικό Stargate βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τους Αιγύπτιους εξωγήινους και τις σκουληκότρυπες. Αρχικά, το φιλμ εισέπραξε μικτές κριτικές, κάποιο επαίνεσαν την ατμόσφαιρα, το σενάριο, τους χαρακτήρες του, ενώ άλλοι απλά το βρήκαν χαζό και γραφικό.  Παρ ‘όλα αυτά,το  Stargate απέκτησε ένα cult status και έγινε εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο με αρκετές συνέχειες


zuckmask

Στις 28/10/2003:  Ο Mark Zuckerberg δημοσιοποιεί στο πανεπιστήμιο του Harvard το Facemash, τον πρόγονο του Facebook. Αυτή η πρώιμη μορφή του Facebook κατασκευάστηκε από τον Mark Zuckerberg με τη βοήθεια άλλων τριών συμφοιτητών του -τον Andrew McCollum, τον Chris Hughes και τον Dustin Moskovitz ενώ βρίσκονταν στο δεύτερο έτος της φοίτησης τους στο πανεπιστήμιο. Ο σκοπός του Facemash ήταν να υποστηρίξει ένα είδος “hot or not» παιχνιδιού μεταξύ των φοιτητών του Harvard, το οποίο επέτρεπε στους επισκέπτες του site να συγκρίνουν δύο εικόνες σπουδαστών-στριων δίπλα-δίπλα και να επιλέξουν αν είναι “hot” ή όχι.

 


 

 

 

Best of internet