Στα Σύρματα: Το buddy comedy που έχει ανάγκη η ελληνική τηλεόραση

Η σειρά με τον Θανάση Τσαλταμπάση έρχεται στην ΕΡΤ και υπόσχεται μια ανατρεπτική και μοντέρνα κωμωδία

THE NERDSTREAM

20 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν ξέρουμε αν το έχετε πάρει πρέφα, φίλες και φίλοι, αλλά η ελληνική τηλεόραση έχει ανέβει. Για την ακρίβεια, έχει ΞΑΝΑ-ανέβει. Βασικά, σχεδόν περνάει μια νέα Χρυσή Εποχή. Οι μεγάλες και φιλόδοξες παραγωγές επέστρεψαν, πράγμα που σημαίνει ότι βλέπουμε όλο και πιο ποιοτικά πράγματα στην μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια. Κι ενώ στο μέτωπο των κυριλέ δραμάτων εποχής είμαστε φουλ κομπλέ, ήρθε η ώρα να ανέβει ξανά και το επίπεδο της κωμωδίας, με επόμενη στάση την κωμική σειρά Στα Σύρματα που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 21:45 και θα επιστρέφει με νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή.

Η σειρά σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία του πρώτου θα διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές, ένα πεδίο που δεν έχουμε δει και τόσο συχνά στην ελληνική τηλεοπτική κωμωδία. Αναμένουμε λοιπόν μια φρέσκια και ανατρεπτική ματιά που θα προσπαθήσει να βγάλει αβίαστα γέλιο μέσα από ένα τέτοιο περιβάλλον, καθώς θα ακολουθούμε την ιστορία του Σπύρου Καταραχιά που μετά από μια οικονομική κομπίνα τρώει 5 χρόνια φυλακή. Εκεί γνωρίζει τον βαρυποινίτη Ιούλιο Ράλλη, μια τελείως διαφορετική προσωπικότητα από τον ίδιο, που δημιουργεί τις συνθήκες για ένα buddy comedy αταίριαστων χαρακτήρων (ο ένας σκληροτράχηλος με σκοτεινό παρελθόν κι ο άλλος καλλιεργημένος και ευαίσθητος).

Προφανώς, πολλά θα εξαρτηθούν από την χημεία και τον ρυθμό που θα χτίσουν μεταξύ τους οι δύο πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες, και είναι σίγουρα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στους ρόλους συναντάμε αφενός τον ιδιαίτερα αγαπητό για το κωμικό του χάρισμα Θανάση Τσαλταμπάση και την “μορφάρα” Ιβάν Σβιτάιλο που σίγουρα πείθει οπτικά για τον ρόλο του βαρυποινίτη. Οι δυο τους πλαισιώνονται από ένα καστ που περιλαμβάνει από την εξαιρετικά έμπειρη και πάντα αξιόλογη Βίκυ Παπαδοπούλου που υποδύεται μια κοινωνική λειτουργό με ρηξικέλευθες ιδέες για την φυλακή (κι η οποία θα δώσει το κλειδί για το μυστήριο του τίτλου “Στα Σύρματα”) μέχρι την meta και αυτοσαρκαστική συμμετοχή του Λάκη Γαβαλά στον ρόλο ενός φυλακισμένου καθηγητή Καλών Τεχνών.

Δεν θα πούμε περισσότερα για να μην σποϊλάρουμε την πρεμιέρα αυτής της Παρασκευής στις 21:45, αλλά εγγυώμαστε ότι μπορείτε να περιμένετε ένα άκρως συναρπαστικό κωμικό τουρλουμπούκι καταστάσεων φυλακισμένους ρεμπέτες, Ρώσους μαφιόζους, εκκεντρικούς διευθυντές φυλακών, κοινωνικά πειράματα εκτόνωσης θυμού, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες (εδώ συναντάμε τον Γιώργο Χρανιώτη και την “σύντροφό” του Ντορέττα Παπαδημητρίου), ξεκαρδιστικές ποινές, σοφρωνιστικές αγγαρείες και πάντα ένα όνειρο μεγάλης απόδρασης να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Έχουμε ανάγκη από αληθινά σύγχρονες κωμωδίες στην ελληνική τηλεόραση – κι ελπίζουμε το Στα Σύρματα να αποδειχτεί όντως τόσο καλό όσο φαίνεται.

Best of internet