Quantcast

Ο Daredevil επιστρέφει κι ελπίζουμε να βάλει ξανά στον ίσιο δρόμο το τηλεοπτικό σύμπαν Marvel-Netflix

Ήδη τις προηγούμενες μέρες έσκασε το πρώτο teaser trailer

THE NERDSTREAM

13 Σεπτεμβρίου 2018

Ήταν μια περίοδος πριν από λίγα χρόνια, εκεί γύρω στο 2014-15, που τα πράγματα ακόμα έμοιαζαν αρκετά άνισα και αβέβαια στο Marvel Cinematic Universe. Όχι ότι το franchise της Marvel-Disney δεν είχε επιτυχία, κάθε άλλο. Ήταν όμως και το γεγονός ότι στο Phase Two δίπλα σε υπερ-απολαυστικές ταινίες σαν το Captain America: The Winter Soldier και το Guardians of the Galaxy είχαμε και πατάτες σαν το Thor: The Dark World και το Iron Man 3, ή τζούφιες εκρήξεις σαν το Avengers: Age of Ultron.

Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, έσκασε μια απροσδόκητη ανάσα δροσιάς στο τηλεοπτικό υπεηρωικό πεδίο με τη συνεργασία Marvel-Netflix. Κι όντως, οι πρώτες σεζόν Daredevil, Jessica Jones και Luke Cage ήταν υπέροχες, τα stakes ήταν χαμηλά αλλά πιο ανθρώπινα, η Νέα Υόρκη τους ταίριαζε καλύτερα απ’ ό,τι τα generic περιβάλλοντα του MCU, οι χαρακτήρες πιο ρεαλιστικοί, οι villains πολύ πιο ενδιαφέροντες.

Φυσικά, τίποτα καλό δεν κρατάει για πολύ σ’ αυτόν τον κόσμο, και μέσα σε λίγους μήνες πέρσι είχαμε δύο συνεχόμενα στραβοπατήματα με το Iron Fist και το The Defenders. Από εκεί και μετά, τα πράματα πήγαν να αναθαρρήσουν λίγο με το The Punisher, ενώ οι φετινές σεζόν Jessica Jones και Luke Cage ήταν αρκετά χλιαρές. Για να μην αναφέρουμε τον δεύτερο κύκλο Iron Fist που βγήκε την προηγούμενη βδομάδα κι ανάθεμα αν τον είδε κανένας.

Με λίγα λόγια, το πράμα γενικά πήρε τον κατήφορο, κι αυτό μας έχει στεναχωρήσει γιατί είχαμε πιστέψει σ’ αυτό το βρώμικο Νεοϋορκέζικο σύμπαν. Πολλή ποσότητα, λίγη ποιότητα, μειωμένος ενθουσιασμός. Υπάρχει όμως κάτι που συνεχίζει να μας δίνει ελπίδες για ανάκαμψη των σειρών Marvel-Netflix – κι αυτό το κάτι ονομάζεται Daredevil. Α, κι έχουμε να τον δούμε σε δική του σεζόν από το Μάρτιο του 2016.

Τι διαφορετικό θα έχει η νέα σεζόν Daredevil; Πρώτον, έχει τον Charlie Cox να πρωταγωνιστεί – και τον αγαπάμε πολύ τον Charlie Cox. Δεύτερον, έχει τον Vincent D’Onofrio να επιστρέφει στον ρόλο του Kingpin, όπου ήταν εξαιρετικός στον πρώτο κύκλο. Τρίτον, showrunner θα είναι ο Erik Oleson που έκανε καλή δουλειά στο Arrow της DC για το The CW, με τον δημιουργό της σειράς, Drew Goddard (και σεναριογράφο των Buffy, Cloverfield, Cabin in the Woods και The Martian), να έχει τον ρόλο consultant. Α ναι, επίσης, ο τρίτος κύκλος θα ακολουθήσει το υπέροχο Born Again του Frank Miller.

Αν και ξέρουμε ότι έρχεται μέσα στο 2018, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Από την άλλη βέβαια, ενδέχεται το Netflix Ταϊλάνδης να την ανακοίνωσε κατά λάθος κι όντως να έρχεται στις 19 Οκτωβρίου:

Το σημαντικό όμως είναι πως το πρώτο teaser trailer των προηγούμενων ημερών μοιάζει αυτό ακριβώς που θέλουμε:

Best of internet