Quantcast

Το Netflix αρχίζει να κυνηγάει το μοίρασμα κωδικών, οι μέρες της αφθονίας μας είναι μετρημένες

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ

THE NERDSTREAM

20 Οκτωβρίου 2022

Η προφητεία βγαίνει αληθινή, φίλες και φίλοι. Καιρό το ακούγαμε, χρόνια ίσως, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει πραγματικότητα. Τώρα το Netflix πήρε την απόφαση να κυνηγήσει τον νο.1 εχθρό της πλατφόρμας. Όχι, δεν εννοούν τις 352 μέτριες ταινίες και σειρές που είναι ίδιες μεταξύ τους. Απ’ ό,τι φαίνεται οι ίδιοι είναι οκ με αυτό. Εννοούν το μοίρασμα κωδικών και λογαριασμών μεταξύ διαφορετικών χρηστών. Εννοούν το τζάμπα, φίλες και φίλοι. Παλιά βέβαια είχαν διαφορετικά συναισθήματα:

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι σε αυτό το σημείο. Ναι, ένας φίλος που leechάρει τον λογαριασμό σου στο Netflix χωρίς να τσοντάρει τίποτα είναι παράσιτο. Αλλά είναι το δικό σου παράσιτο. Είναι δικό σου θέμα να το λύσεις. Κι άμα θες, κερνάς κωδικό σε όλους, δικό σου είναι το account, το βάζεις φωτιά και το καις. Τι λέει λοιπόν ότι θα κάνει η πλατφόρμα; Ανακοίνωσε πως από τις αρχές του 2023 οι χρήστες που μοιράζονται τον λογαριασμό τους θα πρέπει να πληρώνουν ένα έξτρα μηνιαίο αντίτιμο.

Είναι κάτι που πειραματικά ήδη το είχε δοκιμάσει αλλού το Netflix, όπως πχ στη Λατινική Αμερική όπου η πρόσβαση σε λογαριασμούς που συνδέονται από συσκευές εκτός της σταθερής IP επιτρέπεται μόνο με σχετική χρηματική επιβάρυνση (περίπου 3 δολάρια). Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάτι όσον αφορά το ύψος του χαρατσίου στην Ευρώπη, ή τι συμβαίνει άμα θες να βλέπεις Netflix ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΞΕΡΩ ‘ΓΩ (πχ σε ένα ταξίδι). Στη Λατινική Αμερική λοιπόν συμβαίνει κάπως έτσι:

Στην γλώσσα του Netflix, το κυνήγι του μοιράσματος κωδικών ονομάζεται ευκαιρία για monetization, αλλά αυτό που τους έκανε να αναλάβουν δράση ήταν το γεγονός πως φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που η πλατφόρμα είχε μείωση στους συνδρομητές της, υπολογίζοντας πως η χασούρα από το account sharing αντιστοιχεί σε “διαφυγόντα κέρδη” από περίπου 100 εκ. νοικοκυριά παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση δε μπορεί παρά να είναι:

Best of internet