Quantcast

Οι Hidden Cameras στη μάχη κάτα του bullying με το “Gay Goth Scene”

Επίσης: οι Mogwai και το υπέροχο “The Lord is Out of Control” και οι Primal Scream στις Κούκλες με τον Andy Warhol

Chus Martinez

4 Δεκεμβρίου 2013

 
 

  • Το “Gay Goth Scene” είναι το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ των Καναδών Hidden Cameras. Το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε σε σκηνοθεσία Kai Stänicke, καταπιάνεται με ένα σταθερά επίκαιρο πρόβλημα, το σχολικό bullying, την κακοποίηση και περιθωριοποίηση παιδιών που δεν εντάσσονται στον κυρίαρχο κανόνα. Στα εγχώρια πλαίσια, παλαιότερη έρευνα του ΕΚΚΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα στα τέσσερα παιδιά της Αθήνας είχε πέσει θύμα bullying. Το κομμάτι των Hidden Cameras αλλά και το βίντεό του δεν θα φτιάξουν τη μέρα κανενός, αλλά είναι εξαιρετικά εκτιμητέο ότι προβάλλουν το θέμα μ’ αυτόν τον τρόπο.
  •  
     

  • Το επερχόμενο album τους “Rave Tapes” θα κυκλοφορήσει τον Γενάρη και κόντρα σε κάθε σιγουριά, το “The Lord is Out of Control” σηματοδοτεί μια μεγάλη μεταστροφή στον ήχο τους. Το νέο βίντεο των Mogwai δε, είναι χάρμα οφθαλμών, γυρισμένο σε HD χωρίς ιδιαίτερη συνοχή (σε πλήρη αρμονία δηλαδή με μία κατάσταση που ο Θεός θα ήταν «Out of Control»), αφήνει τη μουσική να κάνει τη δουλειά όσον αφορά το νόημα, ντύνοντάς την με ένα πλήθος υπέροχων εικόνων.
  •  
     

  • Τέλος, οι Primal Scream ακολουθούν τα χνάρια του Andy Warhol στο βίντεο για το κάπως λάγνο “Goodbye Johnny”. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια: είναι απλά ένας ασπρόμαυρο στυλάτο παρενδυτικό παραλήρημα. Δείτε το.

Best of internet