Quantcast

Το Netflix συμφώνησε να βγάλει στα σινεμά την ακυκλοφόρητη τελευταία ταινία του Όρσον Γουέλς

Το ημιτελές The Other Side of the Wind θα φτάσει τελικά σε μικρές και μεγάλες οθόνες

THE NERDSTREAM

31 Μαΐου 2018

Τελικά, το The Other Side of the Wind, δηλαδή η τελευταία και ανολοκλήρωτη ταινία του τεράστιου Όρσον Γουέλς θα καταφέρει να βρει τον δρόμο της προς τις μικρές και μεγάλες οθόνες 33 χρόνια μετά τον θάνατο του δημιουργού της. Κι αυτό δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση, αγαπητές φίλες και φίλοι, μιας και το background αυτής της εξέλιξης ήταν αρκετά πολύπλοκο.

Πέρσι τον Μάρτιο, λοιπόν, το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα της ημιτελούς ταινίας και ανέθεσε στον αρχικό παραγωγό Φρανκ Μάρσαλ να αναλάβει την ολοκλήρωσή της με την επίβλεψη του σκηνοθέτη Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, όπως είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον Ορσον Γουελς σε περίπτωση που δεν προλάβαινε να την τελειώσει. Κι ο ίδιος ο Μάρσαλ ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες μέσω Twitter ότι η το The Other Side of the Wind θα βγει και στις αίθουσες πέρα από την streaming υπηρεσία.

Αρχικά, βέβαια, η ταινία επρόκειτο να προβληθεί πανηγυρικά στο Φεστιβάλ Καννών, αλλά οι μανούρες του Netflix με τις Κάννες πήραν ξώφαλτσα και το The Other Side of the Wind, μια και η πλατφόρμα απέσυρε τελικά όλες τις ταινίες της από το φεστιβάλ. Τώρα όμως, σύμφωνα με τον Μάρσαλ, το Netflix πρόκειται να παραδώσει το αρνητικό μιας κόπιας 35mm για προβολή της ταινίας στη μεγάλη οθόνη, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο ευρεία διανομή θα πάρει.

Για την ιστορία, τα γυρίσματα της θρυλικής ημιτελούς ταινίας του Γουέλς ξεκίνησαν το 1970 και κράτησαν μέχρι το 1976, αλλά το μοντάζ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον σκηνοθέτη Τζον Χιούστον, το The Other Side of the Wind ήταν μια σάτιρα πάνω στην ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία της εποχής της αλλά και των περασμένων δεκαετιών.

Τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα, έγινε μια ιδιωτική προβολή της ολοκληρωμένης πια ταινίας με την παρουσία των σκηνοθετών Κουέντιν Ταραντίνο, Πολ Τόμας Άντερσον και Ράιαν Τζόνσον, μεταξύ άλλων.

Best of internet