Quantcast

O Γκάι Ρίτσι ετοιμάζει νέα ταινία και επιστρέφει στην εγκληματική βρετανίλα που τον καθιέρωσε

Επιστροφή στις ρίζες των Καπνισμένων Καννών και του Snatch

THE NERDSTREAM

4 Μαΐου 2018

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε, ο Γκάι Ρίτσι είναι ένας πολύ άνισος σκηνοθέτης, για να το θέσουμε ευπρεπώς. Μπορεί στα τέλη των 90s να έπιασε φουλ το πνεύμα της εποχής με τις ταραντινοειδείς εγκληματικές περιπέτειες του βρετανικού υποκόσμου με την στυλιζαρισμένη ματσό δράση και το ειρωνικό ύφος, δηλαδή τις Δύο Καπνισμένες Κάννες και το Snatch, αλλά από εκεί και πέρα έχει ακολουθήσει μια πορεία που παραπαίει ανάμεσα σε λίγο-πολύ τζούφια προσωπικά projects (όπως τα Swept Away ή Revolver) ή χολιγουντιανού τύπου απόπειρες για franchises και blockbusters με τα Sherlock Holmes και το βασανιστικό περσινό King Arthur, ενώ του χρόνου ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες η live-action εκδοχή του Αλαντίν της Disney που σκηνοθέτησε. Η πιο λαμπρή στιγμή του τα τελευταία χρόνια, αν θέλετε τη γνώμη μας, είναι το The Man from U.N.C.L.E., το οποίο δυστυχώς πέρασε πιο απαρατήρητο απ’ όσο θα έπρεπε.

Τώρα, βέβαια, ο Ρίτσι μοιάζει να ετοιμάζεται να επιστρέψει στις ρίζες του, αφού σύμφωνα με το αποκλειστικό χτεσινό ρεπορτάζ του Deadline έχει πλέον στα σκαριά μια νέα ταινία με τον τίτλο Toff Guys. Η ταινία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι ένα κλάσικ γκαϊριτσικό στυλιζαρισμένο βρετανικό εγκληματικό δράμα με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, όπως γίνεται ήδη εμφανές από τον εύγλωττο τίτλο του. Η πλοκή του, απ’ ό,τι φαίνεται, θα αφορά έναν Άγγλο γκάνγκστα που ψάχνεται να πουλήσει τη μπίζνα του σε Αμερικάνου εκατομμυριούχους.

Πέρα από σκηνοθέτης, ο Ρίτσι θα είναι και ο παραγωγός του Toff Guys, ενώ επίσης υπογράφει το σενάριο μαζί με τους Marn Davies και Ivan Atkinson. Ακόμα δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα για το πότε θα πρέπει να περιμένουμε την ταινία, αλλά ο Ρίτσι αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στο Φεστιβάλ των Καννών που ξεκινάει την ερχόμενη βδομάδα.

Best of internet