Quantcast

Ο σκηνοθέτης του Εξορκιστή επιστρέφει με ένα ντοκιμαντέρ για πραγματικούς εξορκισμούς αυτήν την φορά

Ο William Friedkin κινηματογραφεί το real thing στο The Devil and Father Amorth

THE NERDSTREAM

22 Μαρτίου 2018

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει χεστεί έστω και ελάχιστα πάνω του με τον Εξορκιστή του William Friedkin; Αν σας λέει ναι, τότε κατά πάσα πιθανότητα είτε ψεύδεται είτε είναι κι ο ίδιος δαιμονισμένος, οπότε θα ήταν καλό να απομακρυνθείτε και στις δύο περιπτώσεις. Τι να πούμε παραπάνω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ταινία του 1973 ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά, στοιχειωτικά και αριστουργηματικά horror films που έχουν γυριστεί ποτέ.

Και τώρα λοιπόν, 45 χρόνια μετά τον Εξορκιστή, ο Friedkin επιστρέφει σ’ αυτό το ιδιαίτερα ευχάριστο θέμα με το νέο του ντοκιμαντέρ The Devil and Father Amorth. Η ιστορία έχει ως εξής. Ο σπουδαίος αμερικάνος σκηνοθέτης (ο οποίος πέρα από τον Εξορκιστή έχει γυρίσει και άλλες καταπληκτικές ταινίες σαν τα French Connection, Sorcerer και To Live and Die in LA) δέχτηκε μια πρόσκληση το 2016 για να παρακολουθήσει και να κινηματογραφήσει έναν αληθινό εξορκισμό που θα έκανε ο 92χρονος παπάς Γκαμπριέλε Αμόρθ, ο οποίος κατέχει την θέση του αρχι-εξορκιστή στην Επισκοπή της Ρώμης.

Στο ντοκιμαντέρ του Friedkin, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες μέσα στον Απρίλιο, ο γηραλέος παππούλης πραγματοποιεί έναν εξορκισμό (τον 9ο για την ακρίβεια) σε μια γυναίκα που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Κριστίνα – πριν τελικά εγκαταλείψει ο ίδιος τα εγκόσμια λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

ΟΚ, δεν φαίνεται τόσο τρομακτικό όσο ο Εξορκιστής, αλλά το trailer δείχνει μια χαρά:

Best of internet