Quantcast
guide BOOZE

To νούμερο 67 της Εμ. Μπενάκη είναι το καλύτερο μέρος για να πιεις κοκτέιλ στα Εξάρχεια

Εξαιρετικά ποτά, ευρηματικοί συνδυασμοί και καλές τιμές, είναι ό,τι χρειάζεται για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια που έρχονται


danaouki-hime · 4 Ιουνίου 2014

_DSC0213

Τα τελευταία χρόνια η οδός Μπενάκη έχει γεμίσει συμπαθητικά μπαράκια που κάθε βράδυ είναι γεμάτα κόσμο. Το αγαπημένο μας, το οποίο και ανακαλύψαμε πέρυσι, είναι το Cafe-Bar 67 που βρίσκεται στην αντίστοιχη διεύθυνση. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό μακρόστενο μπαράκι, με μια τεράστια μπάρα από αυτές τις κινηματογραφικές που σε κάνουν να θες να πιεις ένα μοναχικό ποτό λέγοντας τον πόνο σου στον μπάρμαν και τραπεζάκια έξω για πιο παρεΐστικες καταστάσεις.

_DSC0216

Ένα από τα πράγματα που κάνει το 67 να μας αρέσει τόσο είναι η ποιότητα των ποτών του, είτε πρόκειται για απλά spirits, είτε για κοκτέιλς. Εδώ μπορείτε να πιείτε καλό αλκοόλ και κυρίως δε χρειάζεται να το χρυσοπληρώσετε, αφού οι τιμές είναι οι καλύτερες που μπορείτε να συναντήσετε στο Αθηναϊκό κέντρο. Ενδεικτικά: τα ποτά κοστίζουν 5€ και τα κοκτέιλ 7€, ενώ το ποτήρι κρασί 2,5€ και το μεγάλο ποτήρι μπύρα μόνο 3€.

_DSC0220

Επειδή είμαστε θαμώνες και ταυτόχρονα λάτρεις των κοκτέιλ, έχουμε δοκιμάσει πολλές από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού όπως το καυτερό “Chilly Green Fairy”, το εξαιρετικά δροσιστικό, κίτρινο, “Sunset” και το εντυπωσιακό “Pineapple Cardamon”. Ενδιαφέρον στοιχείο του εξαιρετικού σέρβις είναι επίσης ότι μπορείτε να πείτε στο μπάρμαν τι είδους ποτό θα θέλατε για βάση και αν θέλετε να είναι γλυκό, ξινό κλπ και αυτός θα σας φτιάξει ακριβώς το κοκτέιλ που χρειάζεστε.

_DSC0224

_DSC0241
_DSC0223

Εκτός βέβαια από τα φανταστικά κοκτέιλ, στο 67 θα βρείτε πολλούς φυσικούς χυμούς, smoothies και εξεζητημένες ποικιλίες τσαγιού (όπως αυτή με τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα) που σπανίζουν στα μαγαζιά της περιοχής, δοκιμάσαμε πρόσφατα smothie με γιαούρτι και μύρτιλο, ενώ το προσωπικό πια αγαπημένο μας: τον πράσινο χυμό (με αγγούρι, τζίντζερ, μήλο και μαϊντανό)!

_DSC0054

_DSC0038
_DSC0039

Καθώς επίσης μπορείτε να παραγγείλετε και λιχουδιές για να τσιμπήσετε. Συγκεκριμένα οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι ένα πολύ νόστιμο σάντουιτς με κολοκυθάκια τουρσί και φύκια και ένα πιάτο με τα λουκάνικα για τους φανατικούς κρεατοφάγους. Επίσης κάθε φορά κάνει αίσθηση το καπνιστό τυρί σε τριχώδη μορφή με το οποίο συνοδεύεται το ποτό σας.

_DSC0010

_DSC0021

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και αναμένονται πολλές ζεστές ημέρες και βράδια, για όσους λοιπόν ψάχνουν ένα στέκι για να αράζουν στο Κέντρο, το 67 είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφέ μέχρι τα ξημερώματα, αλλά επειδή είναι μικρό και πολύ αγαπητό έχετε κατά νου πως αν πάτε σε “ώρα αιχμής” μπορεί θα δυσκολευτείτε να βρείτε ελεύθερο τραπέζι. Επίσης είναι μεγάλες οι πιθανότητες να μας πετύχετε εκεί με ένα μαρτίνι στο χέρι (δεν είμαστε αλκοολικοί, απλά τα κάνουν πολύ καλά)!

_DSC0236

Cafe – Bar 67

Εμ. Μπενάκη 67, Εξάρχεια

facebook

Best of internet