Quantcast
ADVERTORIALS

Τι, υπάρχουν και μπύρες που είναι #nofilter; ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΜΑΣ

Τι συνδέει τη νέα απόλαυση που μας φέρνει η ΜΑΜΟΣ με τα 3421342423 κόλπα του Instagram;


LUBEN CREW · 11 Αυγούστου 2023

Αααααχ, το #nofilter. Μια λέξη που ξυπνάει τόσες αναμνήσεις. Μάθαμε τι είναι τα φίλτρα τις πρώτες μέρες του Instagram και σχεδόν αμέσως, αυτό το hashtag μας έκανε να εμπεδώσουμε ότι είναι κάτι κακό. Ήταν η Νέμεση της επεξεργασίας εικόνας, η απόλυτη σφραγίδα εγγύησης ότι τα χρώματα που ανεβάσαμε δεν είναι ψεύτικα.

Γιατί το νόημα φυσικά ήταν ότι το #nofilter εγγγυάται μια αυθεντική σουπερουάου εμπειρία, τύπου «ΠΑΙΔΕΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΦΙΛΤΡΟ, ΣΟΡΙ ΝΟΤ ΣΟΡΙ» (τώρα που τα λέμε θυμάστε όταν ήταν της μόδας το σόρι νοτ σόρι; feel old yet;). Γιατί όπως μας δίδαξε το σοφό Instagram, δε μπορείς απλά να δεις ένα ηλιοβασίλεμα. Αν δεν το ανεβάσεις, είναι σαν να μην το είδες. Οπότε, το ανεβάζεις για να ξέρουν όλες και όλοι ότι κι εσύ βλέπεις ηλιοβασιλέματα.

Υπάρχει όμως όντως #nofilter;

Το παράδοξο εδώ είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ψηφιακή φωτογραφία χωρίς φίλτρο. Κάθε ψηφιακή φωτογραφία έχει κάποιες ρυθμίσεις (contrast, saturation, vibrance κλπ κλπ) περασμένες πάνω στα ξερά ψηφιακά δεδομένα που καταγράφει ο αισθητήρας (το οποίο δεν έχει καμία ρύθμιση και είναι άχρωμο και γκρίζο σαν την πλατεία Ομόνοιας στις 10 Ιανουαρίου). Γιατί τι είναι ένα φίλτρο; Είναι ένα συγκεκριμένο πακέτο ρυθμίσεων (και μην πεταχτείτε να πείτε για αυτά που σε μεταμορφώνουν σε Ορκ από το Lord of the Rings, άλλο είναι αυτά τα εφέ).

Αν δεν βάλετε φίλτρο, απλά χρησιμοποιείτε τις βασικές ρυθμίσεις που έχουν επιλέξει για εσάς οι κατασκευαστές του κινητού. Αν πάλι είστε μύστες της επεξεργασίας εικόνας, τα σύγχρονα τηλέφωνα σας αφήνουν να βάλετε τις δικές σας και άρα, να εμφανίσετε τη φωτογραφία. Γιατί, θέλουμε να υπάρξει η απενοχοποίηση του φίλτρου, γιατί τελικά κάθε εικόνα έχει. Βάλτε ό,τι θέλετε, αρκεί να σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί αυτό είναι που μετράει! Και αυτό δεν ισχύει μόνο στις φωτογραφίες.

Φίλτρο στη μπύρα μου; Τι κουμπί πρέπει να πατήσω;

Το ξέρατε ότι και οι μπύρες φιλτράρονται; Μπορεί να μην έχουν φίλτρο Rio de Janeiro, αλλά περνάνε από αντίστοιχη διαδικασία. Η διαφορά με τις φώτος είναι ότι δε χρειάζεται να πατήστε κάποιο κουμπί – το φίλτρο το βάζουν ή (δεν το βάζουν άλλοι για εσας). Η ομοιότητα είναι η βασική, πρέπει να σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως μας αρέσει η της ΜΑΜΟΣ Αφιλτράριστη! Γιατί η μπύρα και οι ινσταγκραμικές φώτος έχουν ένα κοινό – μπορούν να είναι και οι δύο #nofilter, όπως στην περίπτωση της ΜΑΜΟΣ. Μόνο που εδώ τα πράγματα είναι τελείως αντίθετα: Αν τα φίλτρα του κινητού δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις με χρωματικά εφέ που δεν υπήρχαν στο αυθεντικό, η προσέγγιση των δημιουργών της ΜΑΜΟΣ πάει ακριβώς ανάποδα.

Εδώ, #nofilter σημαίνει ότι δεν αλλάζουμε τίποτα. Σημαίνει μια λιτή διαδικασία ζυθοποίησης που έχει σκοπό να φέρει όλα τα αγνά συστατικά της βύνης της μαγιάς και των λυκίσκων ατόφια στο ποτήρι σου. Εδώ η θολότητα δεν είναι πρόβλημα, γιατί πάει μαζί με μια γεύση με πλούσιο σώμα και πικράδα, γεμάτο αφρό και ιδιαίτερο άρωμα από αρωματικές ποικιλίες λυκίσκου που θυμίζουν λουλούδια και εσπεριδοειδή. Εδώ #nofilter είναι μια τούμπανη και ολοκληρωμένη εμπειρία μπύρας που θα σας μείνει είτε την ανεβάσετε στο Instagram, είτε όχι.

Ξεχάστε την αυτοκαταπίεση του #nofilter της εικόνας, ζήστε την εμπειρία του #nofilter που η ΜΑΜΟΣ Αφιλτράριστη απλόχερα χαρίζει! Και μην ξεχνάτε, το μυστικό βρίσκεται στο σερβίρισμα:

 

 

 

 

Best of internet