Quantcast

Flashback στο buzzer beater με Διαμαντίδη έκανε ο Σπανούλης και ξύπνησε τα feelings σε κάθε ολυμπιακό του πλανήτη

Ένα σουτ, εκατομμύρια συναισθήματα

THE NEWSROOM

28 Μαρτίου 2024

Σε συνέντευξη που έδωσε στο basketnews.com, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για μπάσκετ και για διάφορες φάσεις που έχουν σημαδέψει την καριέρα του. Όπως για παράδειγμα την τελευταία φάση στον τελική με την ΤΣΣΚΑ, την νίκη-επός απέναντι στην USA το 2006, το σύστημα που έχει πάρει το όνομά του και ΦΥΣΙΚΑ το buzzer beater απέναντι σε Παναθηναϊκό και Διαμαντίδη το 2016.

Ένα από τα πιο iconic σουτ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ μιας και σε αυτή συμμετείχαν δύο από τους σπουδαιότερους Έλληνες παίκτες που έπαιξαν ποτέ. Ο Kill Bill αναφέρθηκε σε αυτή τη φάση λέγοντας ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα σουτ της καριέρας του:

“Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα buzzer-beater που σημείωσα στην καριέρα μου. Έχω χάσει πολλά σουτ σαν αυτό, αλλά όταν πιστεύεις, έχεις το κουράγιο και προπονείσαι κάθε μέρα σε τέτοια σουτ, θα έρθουν στιγμές σαν αυτή όπου με ένα σουτ θα κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα”.

Βέβαια ο Σπανούλης δεν ξέχασε να αποδώσει και τον απαραίτητο σεβασμό στον Διαμαντίδη:

 “Έπαιξε σπουδαία άμυνα. Το χέρι του είναι κοντά μου, πήγε να κόψει το σουτ. Ο Δημήτρης είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία, έχει τεράστια χέρια, πήγε να κόψει το σουτ”.

Best of internet