Quantcast

Την απέχθειά του για τη λέξη “ηγέτης” εξέφρασε ο Μπαρτζώκας χωρίς να έχει στο μυαλό του τον Σλούκα φυσικά

Μετά τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό

THE NEWSROOM

5 Ιανουαρίου 2024

Ο Ολυμπιακός πήρε χθες μια οριακή νίκη απέναντι στην ομάδα που δίκασε τα προηγούμενα δύο χρόνια και ανέβηκε στο 11-8. Σε μια Euroleague που οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές κάθε νίκη μετράει και οι δύο τελευταίες του Ολυμπιακού με Αρμάνι και Μονακό σίγουρα ανεβάζουν την ψυχολογία στο λιμάνι. Η ομάδα του Μπαρτζώκα πήρε αυτά τα δύο ματς βασισμένη στο σύνολο και όχι σε ηρωικά ξεσπάσματα των παικτών της. Χθες ήταν ο Μακ Κίσικ, πριν δύο μέρες ο Πίτερς και γενικά πολλοί και διάφοροι βγήκαν μπροστά για τον Ολυμπιακό σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ο Μπαρτζώκας μίλησε για την πίστη του στην έννοια της ομάδας ενώ παράλληλα εξέφρασε την απέχθειά του στη λέξη ηγέτης. Πιο αναλυτικά:

«Έχω απέχθεια για τη λέξη ηγέτης. Δεν ξέρω τι σημαίνει ηγέτης, στα δικά μου μάτια είναι αυτός που θυσιάζεται για την ομάδα, που δίνει πάντα το παράδειγμα. Ο εγωκεντρικός, δεν είναι υπαινιγμός για κανέναν, ο εγωκεντρικός παίκτης για εμένα δεν είναι ηγέτης. Αυτή είναι η αντίληψή μου και επαναλαμβάνω δεν είναι μομφή για κανέναν. Πήραμε δύο ματς, αλλά χάσαμε στη Βίρτους σε κρίσιμη φάση, στη Φενέρμπαχτσε, άλλα ένα-δύο ματς που μπορούσαμε να νικήσουμε. Σε ένα σύνολο όλοι μπορούν να φανούν απαραίτητοι».

Φυσικά κανενός το μυαλό δεν πήγε στον Κώστα Σλούκα και στην περίφημη ατάκα του «με 20 λεπτά κανένας ηγέτης» κατά τη διάρκεια της περσινής σειράς με τη Φενέρ. Άλλωστε ο coach ξεκαθάρισε δις ότι η δήλωσή του ΔΕΝ είναι υπαινιγμός για κανέναν. Τώρα το ότι ο Σλούκας αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι επειδή ήθελε ΗΓΕΤΙΚΟ ρόλο θα είναι μάλλον μια τυχαία συγκυρία και τίποτα παραπάνω.

Best of internet