Quantcast

Στην εθνική καλώ όποιον θέλω και δεν με πολυενδιαφέρει και βασικά κιόλας είπε μέσες άκρες ο Πογιέτ

ΝΑΙ ΤΙ;

THE NEWSROOM

9 Οκτωβρίου 2023

Ο Γκουστάβο Πογιέτ δέχτηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική για τις κλήσεις του στα παιχνίδια με Ολλανδία και Γιβραλτάρ. Το τρίμπαλο από τους Ολλανδούς σε συνδυασμό με τη θλιβερή εικόνα της εθνικής έφερε ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια και τα ονόματα Φορτούνης, Κωνσταντέλιας, Βαγιαννίδης και Δουβίκας έγιναν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από τότε πολλά άλλαξαν. Ο Φορτούνης αποσύρθηκε από την εθνική, ο Κωνσταντέλιας είδε το όνομά του στις πρόσφατες κλήσεις, ο Βαγιαννίδης είναι τραυματίας και ο Δουβίκας έχει μείνει στο διαβάστηκε.

Με το κλίμα πλέον σαφώς πιο ήρεμο, ο στρατηγός μίλησε για το σκεπτικό του γύρω από το πώς καλεί παίκτης στην εθνική ομάδα και μας άφησε να καταλάβουμε ότι δεν τον πολυενδιαφέρει η γνώμη μας:

«Δεν επιλέγω παίκτες για να κάνω χαρούμενους κάποιους ανθρώπους και να αποφεύγω ερωτήσεις γιατί δεν κάλεσε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Στο τέλος, θα κριθώ για τα επιτεύγματά μου και ο κύριος στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024».

Από τα λόγια του καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι ο Πογιέτ δεν έχει καταλάβει ποια χώρα προπονεί. Σημασία δεν έχει αν θα περάσει στο Euro αλλά αν θα φωνάζει στην εθνική αυτούς που θέλει ο λαός. Αλλιώς τι νόημα έχει;

Best of internet