Quantcast

Toν μπαρμπαΠικέ θυμήθηκε ο Λουίς Ενρίκε για την Εθνική Ισπανίας, εντωμεταξύ αποσύρθηκε το ’18

Στην προεπιλογή για το Μουντιάλ του Κατάρ ο τσαρλατάνος σέντερ μπακ

THE NEWSROOM

31 Οκτωβρίου 2022

Εθνική Ισπανίας-Ελληνικό δημόσιο ίδιο πρόσωπο. Μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την επιλογή του τεχνικού της φούριας ρόχας, Λουίς Ενρίκε, που πρόσθεσε στην προεπιλογή των παικτών για το Μουντιάλ του Κατάρ, το όνομα του Ζεράρ Πικέ. ΒΙΣΜΑΤΙΚΗ. Γιατί εκτός του οτι ο Ζεράρ Πικέ τα τελευταία χρόνια μοιάζει με ποδοσφαιριστή ερείπιο, ο ίδιος είχε ανακοινώσει την απόσυρση του από την εθνική ομάδα το 2018.

Κι όμως, παρόλο που ο Τσάβι δεν τον έχει καν στις βασικές του επιλογές στην Μπαρτσελόνα,  ο Ζεράρ Πικέ βρίσκεται στην προεπιλογή του Λουίς Ενρίκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.  Ο προπονητής των Ισπανών, Λουίς Ενρίκε, πρόσθεσε και το όνομα του Σέρχιο Ράμος σε αυτή τη λίστα! Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί έπαιξαν μαζί τρια Παγκόσμια Κύπελλα (2010, 2014, 2018) αλλά βρίσκονται μακριά από τα καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο.

Κληθείς για πρώτη φορά το 2009 από τον Ντελ Μπόσκε, ο Καταλανός ήταν μέρος των μεγαλύτερος επιτυχιών της ισπανικής ομάδας, με τον παγκόσμιο τίτλο του 2010 στη Νότια Αφρική και το δεύτερο συνεχόμενο Euro. Παρά την ένταση με κάποιους οπαδούς λόγω των πεποιθήσεων του για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ο Πικέ φόρεσε τη φανέλα της Ισπανίας 102 φορές. Ο γύρος των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που χάθηκε από τη Ρωσία στα πέναλτι παραμένει η τελευταία του συμμετοχή!

«Μίλησα με τον Λουίς Ενρίκε πριν από λίγες μέρες. Μου τηλεφώνησε και του είπα ότι η απόφασή μου είχε ληφθεί και μελετηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ήταν μια πραγματικά υπέροχη περίοδος και είμαι πολύ χαρούμενος που την έχω. Τώρα όμως θέλω να επικεντρωθώ στην Μπάρτσα», εξήγησε όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει την εθνική ομάδα. Μια θέση που όπως φαίνεται άλλαξε…

Aλλά…αυτός είναι ο ΜπαρμπαΠικέ!

Best of internet