Quantcast

Ο Πλατινί συνελήφθη για λάδωμα στην ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Δεν είχε δώσει δικαιώματα

THE NEWSROOM

18 Ιουνίου 2019

Η διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 στη χώρα που γέννησε το άθλημα, το Κατάρ, επισκιάζεται δυστυχώς από ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος παλαίμαχος αντιμετωπίζει τη μοίρα πολλών ανθρώπων που πρόσφεραν στο ποδόσφαιρο ως παράγοντες, όπως ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Γιώργος Κοσκωτάς, καθώς το πρωί της Τρίτης συνελήφθη στο πλαίσιο ερευνών για διαφθορά στην ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ερευνάται για παρατυπίες στην ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, την πρώτη αντίστοιχη διοργάνωση που θα διεξαχθεί χειμώνα λόγω των κλιματικών ιδιαιτεροτήτων της αραβικής χώρας. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η εθνική ομάδα του Κατάρ αγωνίζεται στην διοργάνωση της ηπέιρου της (μπορεί και όχι), το Copa America.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη νομική περιπέτεια για τον Πλατινί αφού καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω μιας ύποπτης πληρωμής 1.700.000 ευρώ στον Ελβετό Ζεπ Μπλάτερ το 2011, λίγους μήνες πριν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της FIFA.

Περιμένουμε να δούμε αν οι εξελίξεις επηρεάσουν τη διεξαγωγή της γιορτής του ποδοσφαίρου το 2022 στο Κατάρ.

Best of internet