Quantcast

Το Monumental επαθε Ριζούπολη και το Ρίβερ-Μπόκα αναβλήθηκε τρίτη φορά

Ούτε σήμερα δεν θα γίνει το Ρίβερ-Μπόκα, ανακοίνωσε η CONMEBOL

THE NEWSROOM

25 Νοεμβρίου 2018

Ο φετινός τελικός του Copa Libertadores έφτασε αισίως τις 5 ημερομηνίες διεξαγωγής, καθώς όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες ο επαναληπτικός τελικός αναβάλλεται εκ νέου μετά από αίτημα της Μπόκα και άρνηση της αστυνομίας να δώσει εγγυήσεις για τη διεξαγωγή του. Η δήλωση του Ντομίνγκες:

“Η απόφαση ελήφθη, θα προσκαλέσω τους προέδρους των δύο ομάδων στην Ασουνσιόν για να αποφασίσουμε από κοινού πότε θα διεξαχθεί το παιχνίδι. Δεν είναι αυτό που θέλαμε. Οι συνθήκες όμως δεν είναι οι κατάλληλες. Υπάρχει μία ομάδα που δέχθηκε επίθεση, θέλαμε οι δύο ομάδες αν έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο να έπαιζαν δίχως δικαιολογίες, με ίσες συνθήκες. Εκτός του Πάμπλο Πέρες υπάρχουν ακόμα 4-5 ποδοσφαιριστές της Μπόκα που δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν και μοιραία αυτό προκαλεί ανισορροπία σε όλα. Όλοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε».Οι συνθήκες για να παιχτεί ο τελικός δεν είναι ίσες…”

Ο πρώτος από τους δύο τελικούς είχε αναβληθεί το Σάββατο 10/11 λόγω κακοκαιρίας, και τελικά διεξήχθη την Κυριακή 11/11 με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με σκορ 2-2. Ο χθεσινός όμως επαναληπτικός αποδείχθηκε μια latin εκδοχή του ιστορικού ΟΣΦΠ-ΠΑΟ το 2003 στη Ριζούπολη. Η αρχή έγινε με την ενέδρα που έστησαν οπαδοί των γηπεδούχων στο πούλμαν της Μπόκα, που είχε ως αποτέλεσμα σπασμένα τζάμια και τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, ενώ η επέμβαση της αστυνομίας με χημικά είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν εμετό οι Τέβες και Αλμέντρα.

Ποδοσφαιριστής της Μπόκα τράβηξε βίντεο μέσα από το πούλμαν μετά την επίθεση, στο οποίο φαίνονται οι παίχτες να τραγουδάνε μέχρι να διαπιστώσουν τον τραυματισμό του Λαμάρντο.

Αρκετοί παίχτες της Μπόκα βρέθηκαν στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμού από τα θραύσματα, την ώρα που το γύρο του διαδικτύου έκαναν βίντεο όπως τα παρακάτω, με ένα κοριτσάκι ζωσμένο με φωτοβολίδες αλλά και φίλους της Ρίβερ να παίζουν μπάλα με ένα ψόφιο γουρούνι.

Και κάπως έτσι, μετά από απειλές της FIFA στην Μπόκα να κατεβει να παίξει αλλά και αίτημα της Μπόκα να μην γίνει ο αγώνας και να τιμωρηθεί ως υπαίτια η Ρίβερ, μετράμε ήδη δύο αναβολές του Ρίβερ-Μπόκα, ενώ η τραγική ειρωνία είναι ότι τα δικαιώματα μετάδοσης του αγώνα στην Ελλάδα έχει σταθμός που ιδιοκτήτης του είναι αυτός:

 

Best of internet