Quantcast

Ο Λουτσέσκου παρομοιάζει την Ελλάδα με τη Γερμανία του Χίτλερ, η δήλωση του δεν αρέσει στην ΑΕΚ

Πρωταθλητής δηλώσεων ο Ρουμάνος

THE NEWSROOM

25 Σεπτεμβρίου 2018

Στην περίπτωση που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη σας κάτι τέτοιο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, θεωρεί ότι η περυσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ ήταν άδικη, και για αυτόν πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του. Έχοντας εκφράσει αυτή την άποψη ελάχιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός θέλησε να ακουστεί η φωνή του και για αυτό απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του, δίνοντας συνέντευξη σε ρουμάνικο αθλητικό ιστότοπο.

Σε ερώτηση λοιπόν για την απώλεια του τίτλου από την ΑΕΚ την προηγούμενη σεζόν, ο Λουτσέσκου δήλωσε τα εξής:

«Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, όλοι μαζί. Ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής, εμείς έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε πρωταθλητές. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Ήμασταν πρωταθλητές με περισσότερους βαθμούς από την ΑΕΚ, με τρεις βαθμούς και με μηδενισμό στο ματς με τον Ολυμπιακό. Είχαμε 29 παιχνίδια και συγκεντρώσαμε 70 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είχε 67 βαθμούς με 30 αναμετρήσεις και παράλληλα ξεκινήσαμε με μείον δυο το πρωτάθλημα. Προετοιμαστήκαμε πολύ σοβαρά και επαγγελματικά. Δώσαμε τα πάντα σε κάθε ματς για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να αποδείξουμε σε όλους, ότι ήμασταν οι πραγματικοί πρωταθλητές την περσινή σεζόν.

Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι ποτέ καμιά αντίστοιχη κατάσταση. Να χάνεις δυο παιχνίδια, το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο ένα ματς, δεν κάναμε τίποτα και στο άλλο σκοράραμε ένα κανονικό γκολ, το οποίο μέτρησε αρχικά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια πήραν πίσω την απόφαση τους και ακύρωσαν το τέρμα. Στα αποδυτήρια ο ρέφερι διαπίστωσε το λάθος του. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Για εμάς παραμένει αυτή η πικρία για όλα όσα έγιναν… Στην Ελλάδα αρκετοί αντίπαλοι μου επιτίθενται επειδή λέω την αλήθεια. Είναι πολύ απλό. Το λέω φυσικά, είναι ένα γεγονός».

Δεν ξέρουμε βέβαια αν στη Γερμανία του Χίτλερ η αθλητική δικαιοσύνη εξέδιδε αποφάσεις ξημερώματα παραμονές ντέρμπι, στη Νέα Φιλαδέλφεια όμως τόσο ο Ρουμάνος όσο και οι απόψεις του δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Μάλιστα φημολογείται ότι μερίδα οπαδών της ΑΕΚ σκέφτονται να σύρουν τον Ραζβάν εκεί όπου η ομάδα τους είναι αήττητη: στα δικαστήρια.

Θέση για το θέμα πήρε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος εκτός των άλλων επικαλέστηκε την οξυδέρκεια του προπονητή της ομάδας του:

Υπάρχουν μερικά ενοχλητικά κατάλοιπα δυστυχώς ακόμη και του γκεμπελισμού. Όπως για παράδειγμα να τονίζεις την «εμπορική»…

Gepostet von Κυριάκος Σ. Κυριάκος am Dienstag, 25. September 2018

Υπάρχουν μερικά ενοχλητικά κατάλοιπα δυστυχώς ακόμη και του γκεμπελισμού. Όπως για παράδειγμα να τονίζεις την «εμπορική» έκφραση σε βάρος της ουσίας…

Για να τελειώνουμε: κανείς δεν συγκρίνει τη σημερινή Ελλάδα με την χιτλερική Γερμανία, πολύ περισσότερο ένας άνθρωπος με την οξυδέρκεια του Ραζβάν. Τον τρόπο που στερήθηκε από τον ΠΑΟΚ ένας τίτλος αναγάγει σε παρόμοια περίοδο.

Επίσης κάποιοι υπερευαίσθητοι θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν ευθαρσώς θέση -έστω και απέναντι στη δική μας- για την ουσία της υπόθεσης πριν σχολιάσουν τον τρόπο και τον τόνο διαμαρτυρίας του προπονητή μας.

Για μένα κακώς συνεχίζει να τα λέει, εις βάρος της εικόνας του. Όσοι δεν είχαν μάτια να το δουν, δεν έχουν και αυτιά για να το ακούσουν.

Όσοι δεν νοιάστηκαν για το πως τελείωσε το περυσινό πρωτάθλημα, δεν νοιάζονται και για το πως ξεκίνησε το φετινό.

Ο αγώνας δεν είναι εντυπώσεων αλλά ουσίας και πρέπει να αφορά όσους πέρα από την ομάδα τους, αγαπούν το κανονικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Κάποιοι θέλουν «δυναμικές αντιδράσεις» χωρίς επεξήγηση και τους καταλαβαίνω. Όμως όχι τέτοιες που αφαιρούν την ενέργεια από τον πραγματικό στόχο για χάρη των εντυπώσεων. Δυναμικές, δημιουργικές και -προπάντων- νόμιμες είναι οι αντιδράσεις που χρειάζονται κι ας φαίνεται κάποιες στιγμές ότι δεν έχουν αποτέλεσμα…

Είμαστε ακόμα στην αρχή ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος.

Best of internet