Quantcast

Πέθανε ο λατρείας M Emmet Walsh, ένας από τους σπουδαιότερους ρολίστες του αμερικάνικου σινεμά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών μετά από μια μεγάλη καριέρα από το Blade Runner μέχρι το Knives Out

THE NERDSTREAM

21 Μαρτίου 2024

Ο θρυλικός κριτικός κινηματογράφου Roger Ebert είχε φτιάξει έναν κανόνα. Ο κανόνας ονομαζόταν Stanton-Walsh Rule και έλεγε ότι καμία ταινία με τον Harry Dean Stanton ή M Emmet Walsh σε β’ ρόλο δεν μπορεί να είναι τελείως κακή. Ο Stanton πέθανε το 2017, και δυστυχώς χτες βράδυ μαθεύτηκε ότι ο Walsh επίσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο Walsh ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη των 60s με μικροσκοπικούς ρόλους όπως στο Midnight Cowboy και το Serpico, αλλά στα τέλη του ’70 και την δεκαετία του ’80 εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους δευτεραγωνιστές στην κινηματογραφική ιστορία, με αξέχαστους ρόλους σε ταινίες σαν το Blade Runner, το Blood Simple, το Raising Arizona, το Straight Time, το The Jerk, το Reds και το Critters μεταξύ πολλών άλλων.

Συνολικά έπαιξε πάνω από 220 ρόλους στην καριέρα του, σχεδόν όλοι τους ως supporting cast, κι έτσι εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αγαπημένες φάτσες για τις οποίες όλοι έλεγαν “παίζει αυτός που έπαιζε εκεί!”. Μερικοί από τους τελευταίους του ρόλους ήταν στο Knives Out του Rian Johnson και το τηλεοπτικό The Righteous Gemstones του Danny McBride.

Πάνω απ’ όλα όμως εμείς θα τον αγαπάμε για αυτήν την κλασική σκηνή στο Blade Runner. RIP, M Emmet Walsh. <3

Best of internet