Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ The Meat Lovers' Guide ΦΑΓΗΤΟ

Δεν έχεις φάει πραγματικά κρέας εάν δεν έχεις φάει στον Άμπακο

Το steakhouse με το “θαυματουργό” ξυλόφουρνο που θα σας κάνει να βάλετε τον Πειραιά στο χάρτη των γαστρονομικών σας εξορμήσεων


Ο Άμπακος είναι η αποθέωση του μπάρμπεκιου. Εδώ θα απολαύσετε τις πιο εξεζητημένες γεύσεις και θα φάτε όσο υποδηλώνει το όνομά του! Ο ναός του κρέατος με τον high-end ξυλόφουρνο βρίσκεται εδώ και ενάμισι χρόνο στην ξακουστή γειτονιά της Τρούμπας στον Πειραιά, σε έναν χώρο με μεγάλες τζαμαρίες (που ανοίγουν) και εντυπωσιακή out of the wood διακόσμηση.

Το μαγαζί έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για όλους όσους αναζητούν ποιοτικό και καλοψημένο κρέας, με διάσημα πλέον πιάτα, όπως η Νοτιοαμερικάνικη εκδοχή της πικάνια με πουρέ πατάτας και παραδοσιακό τσιμιτσούρι (sauce-dip βασισμένο στον κόλιανδρο) και εκπλήξεις όπως το εκάστοτε «πιάτο του ΠΣΚ» το οποίο ποικίλει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ολόφρεσκων υλικών που απαιτούνται για την προετοιμασία του.

Στο μενού θα ανακαλύψετε όλα τα είδη κρέατος που αναζητούσατε και άλλα τόσα που δεν είχατε ξανακούσει, κομμάτια με ιδιαίτερες κοπές και πολυτελή κρεατικά εισαγωγής (brisket, rib eye από Black Angus) από ΗΠΑ και Ουρουγουάη, αλλά και ντόπια “διαμαντάκια”.

Όλα τα διαλεγμένα κρέατα ψήνονται στον παραδοσιακό φούρνο με ξυλοκάρβουνα (Mibrasa), που τους προσδίδει μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού, θωρακίζοντας παράλληλα τα αρώματα και τη γεύση του κρέατος ώστε όταν φέρετε την πολυπόθητη μπουκιά στο στόμα σας, να μην ξέρετε από που σας ήρθε.

Κάπου εδώ αξίζει να μιλήσουμε και για το “καπνιστήριο” του Άμπακου όπου εκεί σιγοκαπνίζονται εκλεκτά κομμάτια όπως ας πούμε ο εξαιρετικός ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος, πριν παραδοθούν στα έμπειρα χέρια του ψήστη.

Η κρεατοφαγική εμπειρία ολοκληρώνεται με μια άριστα ενημερωμένη λίστα από Ελληνικούς και Διεθνείς αμπελώνες που συνοδεύουν ιδανικά τις γαστρονομικές προτάσεις του μενού.

(Σ)τον Άμπακο μπορείτε να φάτε κάθε μέρα από τη 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ., ενώ κάθε Τετάρτη υπάρχει Burger Day με -25% στα “διώροφα” burgers. Η πρόσβαση είναι εύκολη υπόθεση, είτε πάτε με αυτοκίνητο, είτε με τις λεωφορειακές γραμμές 040 και 021 που σας αφήνουν λίγα βήματα έξω από την είσοδο του Άμπακου.

Άμπακος
Φίλωνος 66, Πειραιάς
Τηλ.: 21 0452 5251

Ιnstagram

Facebook

Best of internet