Quantcast
guide TRAVEL

Luben Guide does Paros!

Όταν ο Σπύρος και το Luben Guide επισκέφτηκαν την κυκλαδίτικη αγαπημένη


LUBEN CREW · 17 Αυγούστου 2017

Δυο είναι οι παράγοντες αγαπητοί φίλοι που συνήθως σε αποτρέπουν από το να επιλέξεις την Πάρο για καλοκαιρινό σου προορισμό. Το ένα είναι ο «κόσμος των Πανελληνίων» που τους καλοκαιρινούς μήνες συρρέει στο νησί σαν απόβαση στη Δουνκέρκη και το δεύτερο η επισκίαση από την χίπστερ Αντίπαρο με το μαγευτικό ΛΑΛΟΥΝΑ να ηχεί σαν σειρήνα. Για αυτό και επειδή είμαστε κόντρα τυπάκια επιλέξαμε να κάνουμε το πρώτο μας καλοκαιρινό βιντεο-αφιέρωμα εκεί.

Η Πάρος είναι ένα νησί που σου κρύβει πολλές εκπλήξεις αρκεί να το ψάξεις λίγο παραπάνω και στο τέλος θα καταλήξεις να μένεις εκεί για όλο το υπόλοιπο των διακοπών σου. Όχι γιατί είσαι άφραγκος (για το οποίο υπάρχουν λύσεις) αλλά γιατί ήδη από τις πρώτες μέρες κάνεις υπολογισμούς για έναν/μια παριανή σύντροφο, ένα σπίτι στην παροικία, μια δουλειά σαν αγρότης και την υπόλοιπη ζωή σου στο όμορφο νησί.

Πάμε να δούμε τον οδηγό μας όπως τον έφτιαξε το επίλεκτο κρου μας τις μέρες που βρέθηκε εκεί:

ΠΑΡΟΙΚΙΑ

VANILLA

Μέσα στα στενά τις παροικίας θα διακρίνεις ένα τεράστιο παγωτό χωνάκι. Σταμάτα εκεί που είσαι και μπες μέσα στο Vanilla. Χειροποίητο χωνάκι και τρελές γεύσεις παγωτού. Φιλική ατμόσφαιρα που σε προκαλεί να κάτσεις λίγο παραπάνω και ίσως και να παραγγείλεις και άλλο παγωτό αν και με το πρώτο έχεις χορτάσει ήδη λόγο του ότι τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι αγνά. Το τελευταίο το καταλαβαίνεις με το ότι στο πρώτο ήδη παγωτό έχεις χορτάσει. Είχα να χορτάσω από παγωτό όταν, βασικά από ποτέ.

Τοπ προσωπικές επιλογές: Μαλλί της γριάς και μαύρη σοκολάτα η οποία δεν είχε ίχνος γάλακτος ήταν pure σοκολάτα γαμώ τα τριχωτά πόδια του Χάρι Πότερ.

Τιp: Αν δεν είσαι του παγωτού, πάρε σκέτο χωνάκι. Και πάλι κερδισμένος θα βγεις.

MAGAYA BEACH BAR

Μαγαζί που κρατάει εδώ και 20 χρόνια. Στις αρχές υπήρχε κόσμος ο οποίος έκανε ελεύθερο στην παραλία και έπαιζε φάση αράγματος για ντουζ, μπύρες και φαγητό. Με τον καιρό το γυρίσανε και σε εστιατόριο. Μπαίνοντας στον χώρο από την κουζίνα ακουγόταν Planet of Zeus και από τα ηχεία του μαγαζιού ήρεμη μουσική να χαλαρώσεις και να παίξει αποσυμπίεση. Όλος ο χώρος σου θυμίζει ένα μπαστάρδεμα Ταϊλάνδης και Ελλάδας. Την αιτία την καταλάβαμε αφού μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη ο οποίος μας ανέφερε ότι πάει Ταΐλάνδη τα τελευταία χρόνια. Γαμώ τα παιδιά.

Η αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης μαζί με τον κόσμο που επιλέγει το συγκεκριμένο χώρο σε βάζει σιγά σιγά στην ιδέα οτι υπάρχουν ακόμη μέρη που κρατάνε τον χαρακτήρα τους πάρα την επικράτηση διαφορετικού τρόπου διασκέδασης που επικρατεί στο νησί. Για φαγητό δεν χρειάζεται να πω κάτι. Δες το βίντεο και δες τι έφαγα. Αυτό ήταν μόνο ένα κομμάτι από αυτά που προσφέρουν.

Τιp: Κάνε ρεζερβέ ένα από τα εξωτερικά τραπέζια που βλέπουν θάλασσα

EVINOS

Ας αρχίσουμε με το ότι πίσω από τη μπάρα του Evinos υπάρχει ένας περιστεριότης μπάρμαν. Αυτό άσχετο αλλά έπρεπε να ειπωθεί γιατί πολλά μας τα πε το παιδί. Ηλιοβασίλεμα το οποίο πέφτει ντάν στο παράθυρο του μπάρ. Αν είσαι ρομαντική ψυχούλα είναι ο κατάλληλος προορισμός για να κάτσεις με το αμόρε ή και μόνος για να δεις τον ήλιο να σβήνει στην θάλασσα. Η όλη διακόσμηση είναι καθαρά κυκλαδίτικη, αλλά όλως περιέργος θα αντιμετωπίσετε το εξής φαινόμενο: Από την μία είναι τόσο καλά στημένος ο χώρος και το σέρβις που σε βάζει στο μουντ ότι είσαι σε άλλο ένα κυριλέ μέρος που θα πιείς το κρασί σου και θα μιλήσεις για το χρηματιστήριο γιατί είμαστε στο 1999. Από την άλλη η φιλική ατμόσφαιρα και οι μουσικές επιλογές σου βγάζουν μια οικειότητα που τα ξεχνάς όλα και αράζεις από τις 5 το απόγευμα που ανοίγει, μέχρι όσο τραβήξει.

Τιp: Ο ιδιοκτήτης θυμάται φάτσες που έχουν περάσει από το μαγαζί ακόμη και 10 χρόνια πριν. Απλώς το αναφέρω.

PLANET MUSHROOM

Αν το προσδιορίσεις ως απλώς ένα ρουχάδικο, ένα μαγαζί ρουχισμού, ή κάτι οτιδήποτε σχετικό, έχεις πέσει έξω. Μια συστατική επιστολή στον Κύριο Μπαμπινιώτη θα ήταν ίσως απαραίτητη, για να προσθέσει την λέξη αραγματομουσικορουχάδικο σε ένα από τα λεξικά του. Το Planet Mushroom θα βρισκόταν δίπλα στον ορισμό.

Τip: Δεν υπάρχει, πήγαινε από εκεί και θα καταλάβεις πολύ περισσότερα.

ΝΑΟΥΣΑ

SOUSOURO

Πρωινό, καφές, φαγητό, ποτό, κοκτέιλ και ύπνος. Μπορείς να περάσεις και μια μέρα ολόκληρη στο Sousouro και να μην το καταλάβεις. Η κυνικότητα μου για τα σούπερφουντς και σμούθις εξαλείφθηκε όταν έφαγα πρωινό στην Φώφη. Μετά από τρελό χανγόβερ ή δύναμη που παίρνεις από το πρωινό είναι σαν μπελαλίδικο πρωινό πολίτισας γιαγιάς. Βασικό στέκι για να ξεκινήσεις την μέρα σου και να γνωρίσεις κόσμο, μιας και τα τραπέζια είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να υπάρξει επαφή με τους γύρο σου αλλά και γιατί “ταΐζει” όλα τα γύρω μαγαζιά με τον καφέ της οπότε όλη η Νάουσα περνάει από εκεί έστω για καφέ στο χέρι.

Τip: Προσπάθησε να πιάσεις κουβέντα με τον μπαρίστα για τους καφέδες και να το παίξεις ειδήμονας. Σε λίγα λεπτά θα σε έχει κάνει ρόμπα.

56isles

Βραβευμένη μπύρα η οποία είναι και η πρώτη μπύρα από Παριώτη ζυθοποιό. Τα παιδιά την ξεκίνησαν γιατί ήθελαν κάνουν κάτι για τον τόπο τους και δεν βγήκαν χαμένοι. Τώρα διατίθεται σε πολλά μαγαζιά της Πάρου καθώς και εκτός. Το να ανοίξεις μια μικροζυθοποιία ειδικά στην Ελλάδα είναι ένα σπορ με αδιανόητη και παρανοϊκή γραφειοκρατία. Το να ανοίξεις μια μικροζυθοποιία στην Πάρο είναι κάτι διπλά τρελό μιας και η αγορά στο νησί δεν είναι μεγάλη και η επέκταση εκτός νησιού σημαίνει σοβαρό σχεδιασμό, μακρόπνοη επένδυση με μεράκι και, φυσικά, καύλα για να κάνεις αυτό που κάνεις. Τα παιδιά της 56isles τα έχουν όλα αυτά.

Τιp: Το να πιω φρέσκια μπύρα κατευθείαν από το καζάνι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οπότε πλησιάστε τους μουλωχτά και αρχίστε να τους κάνετε παρέα μπας και κάτσει και σε εσάς.

ΛΕΥΚΕΣ

ΑΓΓΕΛΑΝΤΩΝΗΣ

Απίστευτη θέα από την πλατεία που υπάρχει ακριβώς μπροστά. Οι λεύκες είναι χωριό το οποίο σε βάζει αμέσως σε μουντ διαφορετικό από την κλασική διασκέδαση που παίζει σε κυκλαδίτικα νησιά. Οπότε απόλυτα λογικό να υπάρχει ο Αγγελαντώνης. Γλυκύτατη άνθρωποι που με την ηρεμία τους σε προκαλούν να βγάλεις παπούτσι και να την πέσεις για ύπνο στον καναπέ. Έλα μετά το πρωινό μπάνιο και παρήγγειλε φαγητό και μπύρες. Αν φύγεις σε λιγότερο από 4ωρο είσαι μαλάκας.

Τιp: Μη τολμήσεις να μιλήσεις στον πληθυντικό. Το έκανα στον Παναγιώτη και με δυσκολία απέφυγα την επίθεση στο λαρύγγι μου.

ΔΡΥΟΣ

THE GREEN PROJECT

Μαγαζί το οποίο παραμένει ανοιχτό και τον χειμώνα με τους ντόπιους και όσους ξέμειναν στο νησί να το θεωρούν πρώτη επιλογή. Τρελή κουζίνα που με έψησε να ξαναφάω μπέργκερ, αφού είχα ορκιστεί ότι δεν θα ξαναπαίξει κάτι τέτοιο μετά τον ορυμαγδό από μπεργκερς στο αφιέρωμα του Κεραμεικού. Έχει πελάτες και τα παιδιά των πανελληνίων αλλά ευτυχώς είναι νορμάλ ανθρωποι. Μάλλον θα φταίει ο κόσμος και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να μαζευτούν τα όρκς αλλά σωστά άτομα.

Τιp: Υπάρχει μια τεράστια μπελβεντερε στο μπαρ. Πιάσε φιλίες με τον Γιάννη τον ιδιοκτήτη για να καταφέρεις να την «κερδίσεις» και να κάνεις φάση στην παρέα σου.

RESALTO

Ένα παραδοσιακό rock bar με ταυτότητα δίπλα στο κύμα με τα ηχεία να εκπέμπουν την μουσική που σου ερεθίζει την ψυχούλα. Κατά γράμμα: ροκόμπαρο, δηλαδή το μέρος όπου θα αράξεις να πιεις την μπύρα σου, το ουίσκι σου, το έτσι σου και το αφού σου και να χαθείς σε μουσικές που είχες ξεχάσει ότι υπάρχουν. Ή που δεν έπαψες ποτέ να θυμάσαι γιατί είσαι τέτοιος. Η πλούσια δισκοθήκη του μαγαζιού σε συνδυασμό με τους μύστες πίσω από τα decks που γνωρίζουν, δημιουργεί μια κατάσταση βγαλμένη από άλλες εποχές του νησιού (και της χώρας) που δεν έχεις ζήσει.

Tip: Αν ψάχνεις μέρος που να αράξεις και μόνος σου, αυτό είναι το μέρος.

ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

Santa Maria Beach Bar – Nava Lounge Restaurant

Διαφορετικός τρόπος διασκέδασης αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια, δίνοντας σου χώρο για να μπορέσεις να αράξεις. Συνδυάζει την κλασική φάση μπιτς μπαρ αλλά σου δίνει και χώρο για να νιώσεις βολικά αν δεν είσαι άτομο αυτού του τύπου. Κατάλληλο δηλαδή για παρέες οι οποίες στις οποίες οη βιοποικιλότητα ανθεί ώστε κανείς να μη γκρινιάζει και όλοι να περάσετε γαμώ. Πολύ φροντισμένο πρόγραμμα από δισκοθέτες και πάρτι τα οπόια κρατάνε πολύ, πάρα πολύ. Επίσης αν έχεις σχέση, καλωσόρισες στους πειρασμούς στην έρημο Λουκ. 4, 1-13

Ακριβώς δίπλα παίζει εστιατόριο για να κάνεις πρόταση γάμου στον-στην σύντροφο σου. Φαγητό το οποίο ξεφεύγει και σε συνδυασμό με την χαλαρή μουσική σε βάζει αυτόματα στο μουντ να μιλήσεις στην παρέα σου με το σεις και με το σας. Καλό για αλλαγή. Πολύ καλό κρασί και περιποίηση από το προσωπικό, με προσιτές τιμές για να μπορείς να απολαύσεις μια εκτός των συνηθισμένων έξοδο χωρίς να αγχώνεσαι οτι θα τελειώσουν εκεί οι διακοπές σου λόγω budget.

Tip: Το σωστό δρομολόγιο είναι πρώτα Beach Bar από το πρωί μέχρι το απογευματάκι και αμέσως μετά να κλείσεις την βραδιά με ένα δείπνο για δυο στο Nava. Αν δεν καταφέρεις μετά από αυτό να παίξει πρόταση γάμου τότε δεν υπάρχει καμία σωτηρία για σένα.

Best of internet