Quantcast
guide NEWS

10 λόγοι να βρεθείς στο φετινό ADD Festival

Η μεγαλύτερη dance εμπειρία της πόλης έχει σχεδόν φτάσει και αυτά είναι όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτήν


Χρόνια περίμεναν οι φίλοι της ηλεκτρονικής μουσικής λίγο φως στο τούνελ, αγαπητές φίλες και φίλοι, εννοώντας μια διοργάνωση στα μέτρα τους: Σύγχρονη, ενημερωμένη, άνετη, που να μπορεί επιτέλους να πιάσει το κλίμα «μόνο good vibes πάρτι μέχρι το πρωί με στυλ 2019» και όχι «χαμός με μάνες ρέιβερ στα κανάλια για πάρτι στα Οινόφυτα το 1999». Δύσκολο το καθήκον, όμως μια διοργάνωση αποφάσισε να βρει το Άγιο Δισκοπότηρο της σύγχρονης clubbing (και όχι μόνο) κουλτούρας και να φέρει την Αθήνα και την ηλεκτρονική σκηνή της στον 21ο αιώνα.

Μιλάμε φυσικά για το ADD Festival ή αλλιώς Αthens, Dance till Dawn, το οποίο πέρσι το Σάββατο 2 Ιουνίου έκανε την πρεμιέρα, κάνοντας την πόλη να παραμιλάει και σηκώνοντας την αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με μία κίνηση. Η κληρονομιά του ADD Festival ήταν τέτοια που δε θα μπορούσε να παραμείνει one-off: Για την ακρίβεια, για τη φετινή του εκδοχή η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Six d.o.g.s ενώνουν τις δυνάμεις του για να φέρουν αυτό το Σάββατο 25 Μαΐου την πιο dance αθηναϊκή εμπειρία στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του, για μια συνολική βραδιά ηλεκτρονικής εμπειρίας.

Αυτό το Σάββατο, η Αττική θα βάλει το πιο χορευτικό της σύνολο και θα κατέβει παραλία – για να μείνετε συντονισμένοι, αυτή είναι η σελίδα του φεστιβάλ και αυτό είναι το event. Ας ξεκινήσουμε τώρα να μετράμε λόγους που βγαίνετε χαμένοι αν χάσετε την dance φιέστα της χρονιάς:

Γιατί πέρσι το πάρτι κράτησε 12 συνεχόμενες ώρες και έγραψε ιστορία

3 stages και 22 acts είναι πολλά; Δεν ξέρουμε τη γνώμη σας αλλά κάπου 5000 άτομα διαφώνησαν. Από τις 11 το βράδυ που ήταν η ώρα έναρξης μέχρι μετά τις 11 το πρωί, οι βιομηχανικές αποθήκες του Πειραιώς 260 γέμισαν με ονόματα από παγκοσμίου φήμης μέχρι τα πιο δυνατά εγχώρια, με τα  πιο λαμπρά χρώματα και τα πιο φουτουριστικά beats, αλλάζοντας για πάντα το χάρτη της Αθηναϊκής νύχτας.

Γιατί οι (περσινές) 12 ώρες σε 3 stages και 22 acts είναι πολύ λίγες για φέτος

Το θέμα είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου και από αριθμητικής άποψης το ADD Festival 2019 έχει ήδη κάνει άλματα προς τα πάνω. To υπερθέαμα που ετοιμάζεται στο Ελληνικό περιλαμβάνει 4 stages, με περισσότερους από 30 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τον κόσμο σε μια non-stop μουσική κούρσα μεγάλης διάρκειας. Η πιο χαλαρή πρόβλεψη δίνει διάρκεια 16 ώρες, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το πρωί συγκεκριμένα, οπότε σίγουρα μην ξεχάσετε να πάρετε γυαλιά ηλίου.

Γιατί θα σκάσουν μύτη τα δυνατότερα διεθνή acts

Deep Dish

Από τους πιο αξιοσέβαστους βετεράνους της ηλεκτρονικής / dance σκηνής μέχρι τα πιο καυτά new entries, η διασκέδασή σας είναι σε καλά χέρια. Τους Deep Dish και τη (Miss) Kittin όλοι τους γνωρίζετε, όμως το ρόστερ δεν μένει εκεί. Περιλαμβάνει επίσης δυνατά νέα ονόματα όπως τη Nastia, όπως το ντουέτο των Kiasmos και τον Forest Swords, αλλά και γνωστούς δυνατούς παίχτες του είδους όπως τους Christian Loffler, Ben Klock, DVS1 και Marcel Dettmann.

Γιατί οι καλλιτέχνες έρχονται με ενωμένες τις δυνάμεις για ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα

Απόλυτο παράδειγμα αυτού του είδους είναι οι τρεις τελευταίοι: Οι Ben Klock, DVS1 και Marcel Dettmann, με τέταρτο τον Etapp Kyle, δεν έρχονται έτσι απλά στο ADD, αλλά θα εμφανιστούν στα πλαίσια του Photon Showcase. Αυτό είναι ένα πολυαισθητηριακό project με τη σφραγίδα της Klockworks, το οποίο φιλοδοξεί να παντρέψει τις εμπειρίες του ήχου, του φωτός και της αρχιτεκτονικής και πως όλα αυτά συνδυασμένα επηρεάζουν την εμπειρία μας. Ένα κόνσεπτ που παρουσιάζεται σε αυστηρά επιλεγμένους χώρους σε όλο τον κόσμο, θα βρει το τέλειο setting στους τεράστιους, ειδικά διαμορφωμένους βιομηχανικούς χώρους του αεροδρομίου.

Γιατί η ελληνική παραγωγή έχει αφήσει ήδη τη σφραγίδα της και στην clubbing κουλτούρα

Territroy

Με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα μάλιστα. Το οποίο ξεκινά από τον Δημήτρη Πετσετάκη, περνά στους Discosodoma Soundsystem και φτάνει στους Sworr. και Territroy. Αυτοί οι τελευταίοι είναι μια συμπαραγωγή δύο άλλων γνωστών εγχώριων μουσικών, των Mr.Statik (Στάθης Καλατζής) και Larry Gus (Παναγιώτης Μελίδης). Το είπαμε ότι έχουν κι ένα album έτοιμο;

Γιατί και η χορευτική εμπειρία έχει δικαίωμα να απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια

Δεν είναι κάποιο αστείο για παιδάκια raver – από τις 18.00 έως τις 21.00, η κολεκτίβα των Athens Disco Kidz θα φτιάξει μια dance ώρα του παιδιού με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα το οποίο θα σηκώσει την αυλαία του ADD. Πιο συγκεκριμένα ηθοποιοί, παιδαγωγοί, εμψυχωτές και DJs θα καλωσορίσουν γονείς και παιδιά (με τα παιδιά ως 12 ετών να μπαίνουν δωρεάν) με ένα πρόγραμμα που θα εστιάζει στη δημιουργική διασκέδαση και τη διάδραση.

Γιατί μπορεί να πετύχεις τον Γιώργο Μαζωνάκη να παρτάρει

Όταν έρχεται η ώρα της απογείωσης της dance εμπειρίας, τότε μπορεί να ανακαλύψουμε όλοι μαζί ότι ο υπέροχος Γιώργος Μαζωνάκης είναι ένας από εμάς.

Γιατί η φιέστα της χορευτικής εμπειρίας απαιτεί και τα πιο υψηλού επιπέδου visuals

Αυτό το καθήκον το αναλαμβάνουν οι φανταστικοί χαρακτήρες της παράστασης “Destroying Elvis” του εικαστικού Γιάννη Βαρελά, η οποία είχε παρουσιαστεί στη Στέγη τον Φεβρουάριο του 2016 σε συνεργασία με την γκαλερί The Breeder.

Γιατί το να πας έγινε η πιο εύκολη υπόθεση

Όλες τις προβλέψεις για να μην πει κανείς «ποιος τρέχει μέχρι το Ελληνικό» έχει πάρει η διοργάνωση του ADD. Εκτός από ελεύθερο πάρκινγκ μέσα στο Ελληνικό, δίπλα στο κοντινό μετρό της Αργυρούπολης θα βρίσκεται πανέτοιμη σε ειδικό η Beat για να σας μεταφέρει δωρεάν με τα οχήματά της στο φεστιβάλ – τόσο στο πήγαινε όσο και στο έλα.

Γιατί δεν πρόκειται καν να πεινάσεις

Μπορεί να μην είχατε σκεφτεί ότι η φράση «νηστικό αρκούδι δε χορεύει» φτιάχτηκε για ηλεκτρονικά φεστιβάλ, όμως οι διοργανωτές το σκέφτηκαν και δε θα σας αφήσουν έτσι. Ένας ειδικός χώρος με ξεχωριστές γευστικές προτάσεις θα καλύψει και αυτή την προτεραιότητα, γιατί οι ώρες θα είναι πολλές και ο χορός, ακόμη περισσότερος.

Best of internet