Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Το «Etnico» θα σε ταξιδέψει στις πιο συναρπαστικές street food κουλτούρες του κόσμου

Το εισιτήριό σου γι’ αυτήν τη γευστική περιήγηση είναι μεξικάνικα wraps, δημοφιλή πιάτα από την Ανατολή και δροσιστικές Margaritas.


Νίκος Βαζαίος · 25 Οκτωβρίου 2018

Πώς είναι να σκάει στο στόμα σου μια πινιάτα; Σύμφωνα με το σύνθημα που αναγράφεται στο εξωτερικό του «Etnico», αυτό συμβαίνει όταν δοκιμάζεις μεξικάνικο φαγητό – και όποιος έχει εντρυφήσει τρώγοντας εδώ wraps και nachos, μπορεί να το επιβεβαιώσει. Πάμε, λοιπόν, να δοκιμάσουμε το πιο εκρηκτικό street food; Αυτό το γωνιακό, πολύχρωμο spot στην Κολοκοτρώνη, μια δημιουργία των ανθρώπων του «Altamira» που μύησαν πρώτοι το αθηναϊκό κοινό στην πολυεθνική κουζίνα, αποτελεί το πολυπόθητο εισιτήριο για να κάνεις ένα μακρινό ταξίδι στο Μεξικό, αλλά και για να πεταχτείς μέχρι Μέση Ανατολή, Ινδία κι ακόμη παραπέρα χωρίς να το κουνήσεις από το κέντρο της πόλης. Τα χρώματα του «Etnico», το μωβ, η ώχρα, το πράσινο και το κίτρινο, αλλά και τα φολκλορικά μοτίβα στη διακόσμηση των τοίχων και των πάγκων φτιάχνουν ένα χαρούμενο ethnic σκηνικό που ανοίγει την όρεξη για γευστικές εξερευνήσεις σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Ξεκινάς από το Μεξικό, απ’ όπου έχουν καταγωγή τα περισσότερα πιάτα του καταλόγου. Εν αρχή ην η chimichanga, αυτό το ασυνήθιστο αλλά νοστιμότατο wrap με τηγανητή tortilla, που στο «Etnico» κατέχει δικαιοωματικά τον τίτλο του best seller είτε στην αρωματική θαλασσινή εκδοχή της (με γαρίδες, χτένια, μύδια και καβούρι σε Cajun sauce) είτε με κοτόπουλο. Το burrito με chili con carne έχει την καυτερή γεύση που θέλει στο πλάι μια Margarita, το burrito lengua veracruzana βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή με μοσχαρίσια γλώσσα που δεν έχουμε βρει αλλού στην Αθήνα, ενώ τα nachos sabroso (σε δύο μεγέθη) είναι ένα κανονικό γεύμα καθώς σερβίρονται με τσένταρ, κιμά, πατέ ελιάς, γκουακαμόλε και sour cream.

Πρόσφατα έχουν προστεθεί στον κατάλογο fajitas (με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια πιπεριές, ντομάτα και sour cream) αλλά και tacos (με κοτόπουλο ή μοσχαρίσια γλώσσα ή χοιρινό) για να κάνεις την πιο ολοκληρωμένη περιήγηση στην μεξικάνικη κουζίνα.

Ας αλλάξουμε όμως ήπειρο… Στο «Etnico» θα σε ξεναγήσουν στην Κορέα (με μια πλουσιοπάροχη ζεστή σαλάτα με noodles), στην Ινδία (με ελαφρά samosas λαχανικών και ισορροπημένο κοτόπουλο curry) και στη Μέση Ανατολή (με πολύ καλό falafel και μια σωστά εκτελεσμένη σαλάτα tabule). Αν και θεωρείται αυτονόητο ότι θα πιεις Margarita, θα σου προτείναμε το κρασί, λευκό και κόκκινο, που είναι βιολογικό, την αρωματική sangria αλλά και τους χυμούς από μια λίστα με πολλές επιλογές – εμείς δοκιμάσαμε το Vampiro (παντζάρι, καρότο, μήλο και τζίντζερ) και το Yin Yang (λεμόνι, ντομάτα, σέλερι και μαϊντανός) και βρήκαμε ότι ταιριάζουν απόλυτα με τα μεξικάνικα wraps, αλλά είναι και μια καλή λύση για να πάρεις ενέργεια οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Με μια Jamaica (bitter σοκολάτα με μαύρο ρούμι Καραϊβικής) και μια Mexicana (ένα χορταστικό επιδόρπιο με στρώσεις μους σοκολάτας, τορτίγιες και φρέσκια κρέμα και τρίμμα σοκολάτας) θα επιστρέψεις στην αθηναϊκή πραγματικότητα έχοντας κάνει για λίγη ώρα το πιο συναρπαστικό ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο.

Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, κέντρο, 2114113880

Facebook

Instagram

 

Best of internet