Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Στα Εξάρχεια το ρίχνουμε στο «Σορολόπ»

Σύχρονες γεύσεις και σεβασμός στην παράδοση συνθέτουν το μωσαϊκό του ανεπιτήδευτου street food των γλυκών.


Μαρίτα Αλημίση · 11 Δεκεμβρίου 2017

Στην γωνία Μπενάκη και Μεταξά στα Εξάρχεια, εδώ και περίπου τρία χρόνια, υπάρχει ένα μικρό μαγαζί με διαλεχτά γλυκά και βιτρίνα βγαλμένη απ’ τις σελίδες χριστουγεννιάτικου λογοτεχνικού αναγνώσματος. Πίσω απ’ το τζάμι, σου κλείνουν το μάτι μπολ με αφράτα σουδάκια και ρευστή σοκολάτα σε όλες τις εκδοχές (λευκή, γάλακτος και bitter) ενώ μαστιχωτά τσουρέκια φιγουράρουν για φόντο στα ξύλινα ράφια στο βάθος.


Αμέσως μόλις στρίψεις στην γωνία, το θέαμα συμπληρώνεται ιδανικά από μια πολύχρωμη βιτρίνα, γεμάτη φρέσκα παγωτά- έκπληξη για τα παιδικά μάτια. Δοκίμασε το εξαιρετικό καϊμάκι του καταστήματος, το πλούσιο τσιζκέικ με το μπισκότο ή αν προτιμάς κάτι πιο ελαφρύ, διάλεξε ένα από τα φρουτένια χειροποίητα σορμπέ. Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα βρεις αυτό που ταιριάζει στον δικό σου ουρανίσκο καθώς η ποικιλία είναι μεγάλη και οι γεύσεις εκλεκτές.
Το “Σορολόπ” είναι ένα μέρος απροσποίητο και οικονομικό, ιδανικό για όσους αγαπούν και εμπνέονται από την παράδοση αλλά ταυτόχρονα αρέσκονται να πειραματίζονται με σύγχρονες γεύσεις και συνδυασμούς ποιοτικών υλικών. Έχει καταφέρει να παραλάβει με σεβασμό όλα αυτά που έφτιαχναν οι παππούδες μας -και κουβαλάμε πάντοτε στις γευστικές μας μνήμες- και να τα παρουσιάζει με σημερινή γνώση και έναν κανούργιο, εναλλακτικό τρόπο στην Αθήνα του 2017. Και αυτό είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας του.
Έτσι, τα τρία βασικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση της ταυτότητας του, το προφιτερόλ, το τσουρέκι και το παγωτό, μπορούν να πάρουν αναρίθμητες παραλλαγές και να συνδυαστούν άψογα μεταξύ τους. Μπορείς ας πούμε να «φτιάξεις» μία φέτα τσουρέκι με λευκή σοκολάτα και παγωτό εκμέκ καταϊφι ή ένα προφιτερόλ με όσα σουδάκια τραβαέι η όρεξή σου, ζεστή σοκολάτα γάλακτος και μια μπάλα βανίλια μαδαγασκάρης.Από τον Ιούλιο, μάλιστα, το Σορολόπ διαθέτει πλέον το δικό του εργαστήριο και μας προτείνει ακόμα πιο πρωτότυπες εκδοχές των αγαπημένων γλυκών. Εκτός από το παραδοσιακό τσουρέκι σε μεγάλο και μικρό μέγεθος, στο μαγαζί μπορείς να βρεις δίχρωμο τσουρέκι με κουβερτούρα, αφράτο τσουρέκι με σταφίδες και κανέλα, ένα ιδιαίτερο τσουρεκομάφιν με μαρμελάδα βερίκοκο καθώς και νηστίσιμο/vegetarian τσουρέκι χωρίς γαλακτοκομικά. Όλα μυρωδάτα και φρεσκοζυμωμένα.Όπως ενημερωθήκαμε, θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα πρωτότυπες ιδέες οι οποίες θα μετακομίσουν σταδιακά και στην βιτρίνα ενώ από την περασμένη Πέμπτη γίνεται και διανομή κατ’ οίκον στην περιοχή του ευρύτερου Κέντρου από τις 7 το απόγευμα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Αν βρεθείς στην μαγική γειτονιά των Εξαρχείων ή αν μένεις στα πέριξ, λοιπόν, ρίξ’ το στο Σορολόπ και δημιούργησε τον δικό σου γλυκό συνδυασμό γεύσεων και φρέσκων υλικών. Θα καταφθάσει μπροστά σου σε χρόνο dt, σε βιοδιασπώμενη συσκευασία με ξύλινο κουταλάκι για να σου θυμίσει -εκτός απ’τα παιδικά σου χρόνια- πως δημιουργική ζαχαροπλαστική και οικολογική συνείδηση όταν το θέλουν πάνε μαζί.

Sorolop 
Ανδρέα Μεταξά 17 και Εμμανουήλ Μπενάκη

Τηλ. 210 380.1118.

Best of internet