Quantcast
guide EVENTS

To line up του Reworks μας κάνει να θέλουμε να κλείσουμε εισιτήρια για Θεσσαλονίκη

Κάθε Σεπτέμβρη το Reworks Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με καταστάσεις προορισμένες για πολλά κιλά ιδρώτα στο dancefloor


5 Σεπτεμβρίου 2019

Tο ραντεβού στο Reworks δίνεται σταθερά κάθε Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο από το 2005 και από τότε έχουν χυθεί πολλά κιλά ιδρώτα στο dancefloor.

Ένα πάρτυ που κρατά για μέρες – ποτά, μουσική και κορυφαία ονόματα καλλιτεχνών περνούν από μπροστά σου όσο εσύ ξημεροβραδιάζεσαι κυριολεκτικά στα stages του – αν είσαι και από τους σκληροπυρηνικούς τότε το σίγουρο είναι πως αν πας το Σάββατο το βράδυ – θα φύγεις Κυριακή αργά το πρωί.

Τι έρχεται λοιπόν και το 2019; Καλλιτέχνες που δημιουργούν στο σήμερα θέτοντας οι ίδιοι τις βάσεις για τα ρεύματα του αύριο, προσωπικότητες της τεχνολογίας, των τεχνών, του ακτιβισμού και όχι μόνο, θα δώσουν και φέτος το παρών σε ένα πρόγραμμα, που μαζί με το Reworks Agora εκτείνεται σε 5 ημέρες.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, το Reworks Agora θα φιλοξενήσει καλεσμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και προτζεκτ πάνω στην μουσική και τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την ψηφιακή κουλτούρα και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα που διαμορφώνουν το μέλλον του πολιτιστικού οικοσυστήματος.

19 Σεπτεμβρίου, η καρδιά του Reworks χτυπά στο κέντρο της πόλης, σε ένα εμβληματικό σημείο της Θεσσαλονίκης, το λιμάνι. Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, η Προβλήτα 1 γίνεται τόπος συνάντησης για Reworkers από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη και την έναρξη γεμίζουν με μουσική οι Solomun / Mathame / Andreas Athineos.

Από το ακριβώς επόμενο βράδυ μεταφερόμαστε στον ιστορικό πολυχώρο της Θεσσαλονίκης, το σημείο στο οποίο το Reworks στον οποίο γεννήθηκε και παρουσίασε εκατοντάδες καλλιτέχνες, ένα χώρο στον οποίο ωρίμασε και αγαπήθηκε, προσφέροντας αμέτρητες εμπειρίες και συγκινήσεις σε όλους μας. Το συγκρότημα του Μύλου θα επαναφέρει μνήμες από αυτή την πολυετή του πορεία, με 7 σκηνές και την παρουσίαση όλου του φάσματος της σύγχρονης μουσικής. Future Pop, House, Techno, Jazz, Post Rock, Experimental, Ambient και άλλα είδη θα παρουσιαστούν με τη βοήθεια 40 και πλέον καλλιτεχνών, σε δυο νύχτες σε ένα από τα πιο αγαπητά και νοσταλγικά σημεία της πόλης.

Κλείνουμε το φεστιβάλ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στη Δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και στο Met Hotel – και συγκεκριμένα στο πανέμορφο rooftop με θέα 360 μοιρών στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου το φεστιβάλ θα ρίξει την αυλαία του με τον καλύτερο τρόπο, με Mind against / Future of matter & Symmetric και εναν secret Guest! Ετσι αποχαιρετούμε το Reworks, χορεύοντας με θέα την πόλη και δίνοντας ραντεβού για το επόμενο

Το line up μέχρι στιγμής:

Solomun / Sven Väth / Ben Klock / Peggy Gou / Robert Hood / Apparat GusGus / Adriatique / Sam Paganini / Dubfire / Agoria / Christian Löffler
Mind Against / Matthew Halsall / Mammal Hands / Kittin / KiNK / Innellea / Mathame / Peter Broderick / Answer Code Request / Newa / Tim Sweeney / Sunda Arc / Bill Kouligas / Mixmaster Morris / AND.ID / Hior / Ison / Anna vs June / Jay Glass Dubs / Aparde / RITU / G-Ha / Maurizio Schmitz / Tendts / Bartosz Kruszynski / Ehohroma / Senka Future Of Matter / Celestia / Anne / Symmetric / George Adi / Pyramidos / Dynamons / ArKI / Andreas Athineos / Thomas Numan / Chris Ex / Kemal / Miles ØD / George Next / Radio etc / Unickue / Tanchevski / Teo Mavropoulos

Γιορτάζοντας λοιπόν τα 15 χρόνια του reworks Festival, το φετινό Reworks Agora αλλάζει μορφή, μεταφέρεται στο κέντρο της πόλης, είναι ανοιχτό σε όλους και σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη της φετινής -επετειακής- διοργάνωσης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. To Ypsilon υποδέχεται την 4η έκδοση του Agora που έρχεται να αψηφήσει τα κλισέ και να φέρει στο προσκήνιο μια αφοσιωμένη δημιουργική κοινότητα, που εργάζεται στο πεδίο για να θέσει πίσω της το μοιρολατρισμό και την εποχή της παθητικής παρατήρησης. Από τον Γιάννη Ζουγανέλη έως τον Χρήστο Κιούση έως τον Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλο, το Θανάση Πασσά και τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, είναι σίγουρο πως οι ομιλητές θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον όλων μας. Στο μουσικό μέρος του Reworks Agora θα παρουσιαστεί ο Αμερικάνος πιανίστας και τραγουδιστής Peter Broderick, γνωστός από τη συμμετοχή του στους περίφημους Efterklang. Πλησιάζοντας στο τέλος της ημέρας, στον εξωτερικό χώρο του Ypsilon και την -ίσως- πιο όμορφη αστική γειτονιά της πόλης, το Reworks Agora θα κλείσει με ένα street party κι ένα απολαυστικό line up (Tim Sweeney, Tendts, Anna Vs June, Massimiliano Pagliara.) προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα απολαυστικό τετραήμερο Reworks Festival! Με ελεύθερη είσοδο.

Κάνε attend:  https://www.facebook.com/events/1226647764165023/
Τσίμπα εισιτήρια:  https://reworks.gr/tickets/

Best of internet