Quantcast
guide EVENTS

Το Reworks Festival θα είναι μαζί μας και αυτό το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Ο Ελληνικός φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης μουσικής είναι εδώ και επιστρέφει στις 20-23 Σεπτεμβρίου


6 Ιουνίου 2018

Το Reworks έχει κατακτήσει τη θέση του ως ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ για τη μοντέρνα μουσική (και δει την ηλεκτρονική μουσική στην Ελλάδα). Η διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη θα είναι κοντά μας και στις 20-23 του Σεπτεμβρίου που μας έρχεται με μουσικές για κάθε γούστο. Η επίσημη facebook σελίδα του Reworks είναι αυτή για κάθε είδους ενημέρωση, το facebook event είναι αυτό ενώ όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του φεστιβάλ:

«Ο Ελληνικός φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης μουσικής είναι εδώ!

To φεστιβάλ που κάθε Σεπτέμβρη μεταμορφώνει τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει για να της δώσει μια νέα πνοή από την συνήθη καθημερινότητα της. Σταθερά στο επίκεντρο κάθε χρόνο, μια μοναδική μουσική γιορτή για την Ελλάδα και όχι μόνο, γίνεται αφορμή για επισκέπτες από όλη την χώρα και τον κόσμο, να ταξιδεύουν προς την Θεσσαλονίκη και να γίνουν ένα μαζί με το κοινό της.

Το Reworks, από την πρώτη του κιόλας έκδοση ταυτίστηκε με την πρωτοπορία και καθιερώθηκε ως ένα φεστιβάλ που δημιουργεί τάσεις. Μέχρι σήμερα φιλοξένησε και παρουσίασε το έργο περισσότερων από 1000 καλλιτεχνών. Σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη τα τελευταία 11 συνεχόμενα χρόνια στο Resident Advisor, το Reworks σταθερά τοποθετεί την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη στον φεστιβαλικό χάρτη παγκοσμίως. 13 χρόνια γεμάτα από μοναδικές στιγμές, χαμόγελα, χέρια στον αέρα, χορός… ή απλά Reworks!

Το 2018, το Reworks υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη 3 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Από το 2016, το Reworks Festival είναι μέλος της μεγαλύτερης φεστιβαλικής οικογένειας στην Ευρώπη και τον κόσμο, το We Are Europe. Στην 14η έκδοσή του, το Reworks έχει την χαρά και την τιμή να υποδέχεται με τη σειρά του 3 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπου θα αναλάβουν την επιμέλεια μέρους του καλλιτεχνικού προγράμματος του Reworks φέρνοντας στην Θεσσαλονίκη την φιλοσοφία τους. Το Reworks περήφανα φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πιο σημαντικό για πολλούς φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στον κόσμο το Sonar Festival (Ισπανία) καθώς και τα εμβληματικά TodaysArt (Ολλανδία) και το c/o pop (Γερμανία). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των καλεσμένων φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα!

Το Reworks παρουσιάζει την πρώτη λίστα συμμετοχών για την 14η έκδοση του.

Σε ένα πρόγραμμα που εκτείνεται σε τέσσερις ημέρες θα παρουσιαστούν σε 12 stages οι πιο επιδραστικοί πρωτοπόροι της σύγχρονης μουσικής της εποχής μας.

Με μεγάλη χαρά το Reworks υποδέχεται για πρώτη φορά μετά από μιάμιση δεκαετία στην Θεσσαλονίκη τον άνθρωπο που το όνομα του είναι συνυφασμένο με την εξέλιξη της μινιμαλιστικής ηλεκτρονικής μουσικής, τον Richie Hawtin. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας, ο ιδιοκτήτης των MINUS και PLus 8 έχει μια μεγαλειώδη προσφορά σε ένα ευρύ πεδίο από την Detroit μέχρι την Minimal Techno. Το φεστιβάλ παράλληλα παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Daphni. Πρόκειται για το άλτερ έγκο που επινόησε ο γνωστός σε όλους Caribou, προκειμένου να διοχετεύσει πιο ηλεκτρονικούς ήχους, με την πρόσφατη κυκλοφορία ενός καταπληκτικού άλμπουμ από τα καλύτερα του 2017, να επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι είναι ένας από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες της εποχής μας.

To Reworks επίσης καλωσορίζει αγαπημένους καλλιτέχνες που έχουν συνδεθεί μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Επιστροφή για ένα από τα αγαπημένα ονόματα στην Ελλάδα την Nina Kraviz, μια αναμφισβήτητα μια ηγετική μορφή στον χώρο τη σύγχρονης techno. Τα γεμάτα ενέργεια σετ της σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή χαρακτήρα της επάνω στη σκηνή την έχουν αναδείξει ως μια από τις δημοφιλέστερες καλλιτέχνιδες της dance μουσικής με αμέτρητους και αφοσιωμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Επιστροφή επίσης για τον Maceo Plex. Στο απόγειο της καριέρας του και με το κοινό της Θεσσαλονίκης να έχει αποδείξει την αγάπη και την αναγνώριση στο πρόσωπο του Αμερικανού καλλιτέχνη όσες φορές έχει βρεθεί στην σκηνή του Reworks. Το καλύτερο live Act στον κόσμο σύμφωνα με το Resident Advisor Ο ΚiΝΚ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση δημιουργού που διαπρέπει όχι μόνο με τις άρτιες παραγωγές του αλλά και με το εντυπωσιακό live performance που όμοιο του δεν έχουμε συναντήσει. Η άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό είναι από μόνο του ένα στοιχείο που τον καθιστά έναν από τους
πλέον αγαπητούς ανθρώπους του χώρου.

Η μουσική του Mano Le Tough βρισκόταν ανέκαθεν ένα βήμα μπροστά, ως αποτέλεσμα του πάθους και της απόλυτης αυτοσυγκέντρωσης στη δουλειά. Το 2018 αναμένεται συναρπαστικό για τον Ιρλανδό που έχει καταξιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους. O Agoria έρχεται φέτος στο Reworks για να συναντηθεί μουσικά με τους απανταχού φίλους του από την Ελλάδα και όχι μόνο. Έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την Universal και με μια πλειάδα κυκλοφοριών της δουλειάς του σε πολλές ακόμη εταιρίες, ο Γάλλος κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη και τον υποδεχόμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό!

Η Kompakt γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας και δεν θα μπορούσε να λείπει ο ηγέτης του label Michael Mayer. Παραμένοντας στον πυρήνα της dance μουσικής στη Γερμανία και όχι μόνο, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο έχοντας καταφέρει στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του να εμφανιστεί μπροστά σε
εκατομμύρια θεατών. Οι λυρικές μελωδίες των Kiasmos DJ καταφέρνουν να προκαλέσουν μια πληθώρα συναισθημάτων και αυτό αντικατοπτρίζεται στην δισκογραφία και τα σετ τους. Έχοντας προκαλέσει μια έκρηξη αποδοχής από το κοινό και τα διεθνή μέσα δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονικη.
Παράλληλα το φεστιβάλ πιστό στην παρουσίαση Ελλήνων δημιουργών θα παρουσιάσει τους Ison, Sworr., Territroy, ArKI, Tendts και Future of Matter.
Το Reworks Festival 2018, με επικεντρο τον πολιτισμό και τις σύγχρονες μουσικές τάσεις από όλο τον κόσμο, είναι έτοιμο και φέτος να υποδεχτεί επισκέπτες και καλλιτέχνες που θα δημιουργήσουν ακόμα μια αξέχαστη γιορτή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

REWORKS 2018
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ
REWORKS FESTIVAL 2018
20-23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Nina Kraviz (трип, RU)
Richie Hawtin (Minus, CA)
Maceo Plex (Ellum, US)
Daphni (Jiaolong, CA)
KiNK (Rush Hour, BG)
Agoria (Universal / Sapiens, FR)
Kiasmos DJ (Erased Tapes, IS)
Mano Le Tough (Maeve, IE)
Michael Mayer (Kompakt, DE)
Territroy (GR)
Ison (NON, GR)
Tendts (Lower Parts, GR)
Sworr. (Fair Weather Friends, GR)
Future Of Matter (Ellora / NON, GR)
ArKI (NON, GR)

Σύντομα θα ανακοινωθούν πολλά ακόμη ονόματα!
Προπώληση Εισιτηρίων:
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από τα καταστήματα Γερμανός-Cosmote σε όλη την Ελλάδα
και online από το παρακάτω link:
goo.gl/JkqdJF
Πακέτα εισιτηρίων και διαμονής από την Festicket.com:
goo.gl/2SY5WV
Τιμές Εισιτηρίων:
Εισιτήριο 3ημέρου: 70 Ευρώ»

Best of internet