Quantcast
guide EVENTS

Οι ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ & The Tedd’ s το Σάββατο 10 Μαρτίου live στο TRES

Μαζί τους στην σκηνή οι 12ος Πίθηκος, Ματούλα Ζαμάνη και Μάριος Νταβέλης (Fundracar)


19 Μαρτίου 2018

Το αγαπημένο παιδί της Hip-Hop σκηνής που γράφει εδώ και χρόνια τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο μουσικό στερέωμα έρχεται να ξεσηκώνει το κοινό όπως μόνο αυτός ξέρει, σε μια και μοναδική εμφάνιση στο TRES Athens το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Στις συναυλίες του Εισβολέα θα ακούσει κανείς ένα μείγμα από ήχους και ρυθμούς γεμάτα από Hip-Hop μέχρι παραδοσιακά όργανα κι από Breakbeats μέχρι Funk, με αποτέλεσμα κανένας και ποτέ δεν μένει ανικανοποίητος.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει μαζί με τους συνεργάτες του, Κωνσταντίνο Φόρτσα και Κωνσταντίνο Στέργιου, μια δεκαμελή μπάντα που λέγονται “Εισβολέας & Τhe Τedds”. Αυτήν την περίοδο ηχογραφούν τον δεύτερο δίσκο που θα έχει τίτλο “Φυλακές Ανηλίκων”.

Ο Παπανικολός Ηλίας κατά κόσμον “Εισβολέας” γεννήθηκε στην Καλαμάτα το ‘81 και μεγάλωσε στην Αθήνα, καταπιάστηκε με τον στίχο το ‘96 και με την σύνθεση το ‘99, είναι ένας αυτοδημιούργητος μουσικός καθώς έμαθε να παίζει όργανα, να γράφει μουσική και να συνθέτει μόνος του κατά κύριο λόγο Hip-Hop.

Η πρώτη δισκογραφική του κυκλοφορία έγινε το 2001 και από τότε έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμα 8 δίσκους. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από διάφορα είδη όπως οι Ιmam Βaildi, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Guru (Gangstarr), η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Δημήτρης Πουλικάκος και άλλοι.

Oι The Tedd’s είναι φάρμακο, ένα μουσικό φάρμακο. Παίζουμε τη μουσική μας από την ψυχή μας, κατευθείαν στα αυτιά σου και κατ’ επέκταση στη δική σου ψυχή. Σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τον ομαδικό τρόπο εργασίας, όπου κάθε ιδέα φιλτράρεται με βάση τα κριτήρια και τα αισθητήρια του καθενός. Να φύγουμε λίγο από τη γυαλάδα του ψηφιακού ήχου, γιατί στις μέρες μας έχουν σχεδόν όλα ηλεκτρονικοποιηθεί, χρησιμοποιώντας αναλογικές μεθόδους στην ηχογράφηση και την μίξη.

Προερχόμαστε από την Αθήνα και οι περισσότεροι από εμάς παίζουμε παρέα χρόνια πάνω στα πάλκα, κάνουμε μουσική από τη δεκαετία του ’90, από παιδιά δηλαδή, μεγαλώσαμε μέσα σε οικογένειες που ασχολούνταν με τη μουσική, και τη βιώσαμε ως μέρος της καθημερινότητάς μας. Εννοώ ότι από παιδιά ήμασταν εξοικειωμένοι με τη σύνθεση, με το να ακούμε και να καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που ακούμε, να τζαμάρουμε, το να παίζουμε με την πραγματική έννοια του ρήματος, όλα αυτά μας έχουν γίνει βίωμα, η μουσική είναι ό,τι έχουμε, όσα ζούμε και δεν αντιλαμβανόμαστε τη μουσική σαν δουλειά αλλά σαν λειτούργημα. Δεν είμαστε ούτε ροκ, ούτε ραπ, ούτε φανκ, ούτε ρεμπέτες. Είμαστε μουσικοί και κάνουμε μουσική γι’ αυτούς που λατρεύουν να την ακούν, λεγόμαστε The Tedd’s γιατί γιαουρτώνουμε τις ταμπέλες που βάζουν γύρω της.

Βλέπεις, ό,τι παίζουμε το γράφουμε εμείς οι ίδιοι και αυτό γιατί δεν είμαστε σκευάσματα ή δημιούργημα μιας βιομηχανίας, αλλά δημιουργοί μέσα σε αυτή. Προσπαθούμε να προωθήσουμε το πρότυπο του δημιουργού και όχι απλά του ερμηνευτή, το πρότυπο του συνθέτη και όχι του διασκευαστή. Παίρνουμε το δύσκολο δρόμο, σε σχέση με τους πιο πολλούς που προβάλλει το σύστημα και στην πορεία το ίδιο τους καταπίνει. Προσπαθούμε να γράφουμε κομμάτια που ο καθένας μπορεί να ακούσει, παίρνοντας στοιχεία από την παράδοσή μας, από το χιπ χοπ, από τη ροκ και το φανκ και τα κάνουμε ένα μπαλάκι που πετάμε στον κόσμο. αυτοί έμαστε, αυτό κάνουμε..και αν το αγαπάμε μια μια φορά, όταν παίρνουμε την αγάπη του κόσμου, το αγαπάμε χίλιες επιπλέον!
Εισβολέας

Συμμετέχουν οι:
12ος Πίθηκος | Ματούλα Ζαμάνη | Μάριος Νταβέλης [Fundracar]

Warm Up Session: DJ Cutbrawl

Σάββατο 24 Μαρτίου

TRES Athens
Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα

Doors Open: 21:30

Ταμείο: 8€ [με μπύρα]

Facebook Event

Σημεία προπώλησης:
– Ministry Of Concrete (Σύνταγμα)
– SakeTattooCrew (Χαλάνδρι)
– Dildo Tattoo Studio [Φάληρο] – Kokkinos Lotos (Πλησίον TRES Athens)
– The Wee Dram Scottish Pub (Πανόρμου)

Best of internet