Quantcast
guide CINE

Διαγωνισμός: Κερδίστε προσκλήσεις για την ταινία Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΠΡΙΛ στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ

Η ταινία του Μισέλ Φράνκο που απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα “Ένα Κάποιο Βλέμμα” στο 70ο Φεστιβάλ Καννών


14 Φεβρουαρίου 2018

Το Luben Guide και η WEIRDWAVE σας δίνουν 20 διπλές προσκλήσεις για την ταινία “Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΠΡΙΛ” την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28 – είσοδος από Κοραή).

Σύνοψη

Η δεκαεπτάχρονη Βαλέρια είναι έγκυος με τον επίσης νεαρό φίλο της, αλλά δεν έχει ακόμα ενημερώσει τη μητέρα της, Απρίλ. Όταν η αδελφή της την καλεί κρυφά από την Βαλέρια, η Απρίλ καταφτάνει με γνήσιο ενδιαφέρον, στήριξη και τρυφερότητα. Όταν όμως το μωρό γεννιέται, γίνεται σύντομα σαφές γιατί η Βαλέρια ήθελε να κρατήσει τη μητέρα της όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Μια μινιμαλιστική και βραδυφλεγής ταινία αγωνίας, που παρακολουθεί μια μάνα να κλέβει με μακιαβελικό τρόπο τη ζωή της κόρης της σαν άλλος θηλυκός Κρόνος. Με την Έμμα Σουάρεζ («Julietta») σε μια περίτεχνη ερμηνεία, η πιο εμπορική ταινία μέχρι σήμερα του Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία», «Chronic»), εξερευνά κεντρικές οικογενειακές σχέσεις ενώ στήνει ενδιαφέρουσες κοινωνικές αλληγορίες.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Πριν μερικά χρόνια είδα μία έφηβη έγκυο, ένα πολύ συνηθισμένο θέαμα στο Μεξικό. Όμως αυτό το κορίτσι μου τράβηξε το ενδιαφέρον και με έκανε να σκεφτώ πως μπορεί να έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, τι μπορεί να απογίνει το μωρό της και αυτή η ίδια… Φαινόταν από τη μια ικανοποιημένη και από την άλλη αγχωμένη… αυτές οι αντιθέσεις σε αυτή την εγκυμονούσα αποτέλεσαν την αρχή της ιστορίας. Επιπλέον, πάντα με εντυπωσίαζε η ανταγωνιστική σχέση που τόσοι γονείς, άντρες και γυναίκες, έχουν με τα παιδιά τους. Που δε δέχονται ότι δεν είναι πια νέοι, ότι ο χρόνος έχει περάσει… αυτή η άρνηση που αλλάζει τις δυναμικές της οικογένειας και οδηγεί στο χάος. Αυτά τα δύο στοιχεία δημιούργησαν την ταινία μου.

Βιογραφικό Michel Franco

Ο Μισέλ Φράνκο είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Γεννήθηκε στο Μεξικό το 1979. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει το Chronic (Βραβείο Σεναρίου – Φεστιβάλ Καννών 2015), και το After Lucia (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα – Φεστιβάλ Καννών 2012).

Φιλμογραφία

2009 Daniel and Ana

2012 After Lucia (Μετά τη Λουτσία)

2015 A los Ojos

2016 Chronic

Emma Suárez

Η Έμμα Σουάρεζ είναι Ισπανίδα ηθοποιός με μεγάλη εμπειρία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους Χούλιο Μέντεμ (Vacas, La Ardilla roja,  Tierra) και Πιλάρ Μιρο (El perro del hortelano).

Το 2017, πρωταγωνίστησε στην ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ Julieta, κερδίζοντας το Βραβείο Goya Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (το τρίτο στη μέχρι τώρα καριέρα της).

 

Σκηνοθεσία: Μισέλ Φράνκο / Michel Franco
Σενάριο: Μισέλ Φράνκο / Michel Franco
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Υves Cape
Μοντάζ: JORGE WEISZ, MICHEL FRANCO
Ήχος: FEDERICO GONZÁLEZ JORDÁN
Με τους: EMMA SUÁREZ,  ANA VALERIA BECERRIL, ENRIQUE ARRIZON, JOANNA LAREQUI, HERNÁN MENDOZA
Χώρα Παραγωγής: Μεξικό
Φορμά: Έγχρωμο
Διάρκεια: 103′
Έτος Παραγωγής: 2017

 

 

Best of internet