Quantcast
guide CINE

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε προσκλησεις για την πρεμιέρα του Τhe Disaster Artist στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ

H πιο πολυσυζητημένη κωμωδία της χρονιάς με τον Τζέιμς Φράνκο σε διπλό ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή


18 Ιανουαρίου 2018

Το Luben Guide και το Nerdcult σε συνεργασία με την Tanweer σας δίνουν 10 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα του “The Disaster Artist” την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ (στην Κηφισίας, μετρό Αμπελόκηποι). Ώρα προσέλευσης 20.00.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ OΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Ο πολυτάλαντος Τζέιμς Φράνκο («127 Ώρες») επιστρέφει στον διπλό ρόλο του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή σε μία ξεκαρδιστική, αριστουργηματική, βιογραφική κωμωδία με επίκεντρο τον ανεπανάληπτο και εξωγήινο, αλλά υπαρκτό, Τόμι Γουάιζο, τον χειρότερο δημιουργό που πέρασε ποτέ από το Χόλιγουντ. Η ερμηνεία του Τζέιμς Φράνκο θεωρείται από κοινό και κριτικούς ως μια από τις πιο μεταμορφωτικές και καθηλωτικές στην καριέρα του ηθοποιού.

Το The Disaster Artist μπορεί να είναι μια ταινία για τη χειρότερη ταινία όλων των εποχών, το “The Room”, αλλά ταυτόχρονα συνθέτει ένα απολαυστικό, ακραία αστείο, συγκινητικό πορτρέτο με επίκεντρο έναν γνήσια παθιασμένο, αν και τραγικά κακόγουστο, δημιουργό. Το διασκευασμένο σενάριο υπογράφει το συγγραφικό δίδυμο των Σκοτ Νουστάντερ και Μάικλ Χ. Βέμπερ («(500) Μέρες με τη Σάμερ»), ενώ στο πλάι του Τζέιμς Φράνκο εμφανίζονται ο αδελφός του Ντέιβ Φράνκο («Ανυπόφοροι Γείτονες») και ο σταθερός συνεργάτης του Σεθ Ρόγκεν (“This Is the End”).

Η ταινία έχει κλέψει τις καρδιές του κοινού και των κριτικών, ενώ έχει διαγράψει μια αξιόλογη φεστιβαλική πορεία, καθώς ήταν το μεγάλο hit του SXSW, αλλά και του Τορόντο, όπου κέρδισε τη 2η θέση στο Βραβείο Κοινού του Τμήματος Midnight Madness. Στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν απέσπασε το Χρυσό Κοχύλι Καλύτερης Ταινίας, ενώ ο Τζέιμς Φράνκο τιμήθηκε για την ερμηνεία του ως Τόμι Γουάιζο με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ, με τo βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στα Gotham Awards, ενώ ήταν η 2η επιλογή για το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου από την Ένωση Κριτικών του Λος Άντζελες.

 

Σύνοψη

Ο αινιγματικός και φιλόδοξος Τόμι Γουάιζο καταφθάνει στο Χόλιγουντ αποφασισμένος να εκπληρώσει το ιδιότυπο, καλλιτεχνικό του όραμα. Η πρώτη και μοναδική του ταινία, το διαβόητο “The Room”, θριαμβεύει ως η καλύτερη χειρότερη ταινία όλων των εποχών, η καλτ ταινία που οι θεατές δεν χορταίνουν να χλευάζουν σε sold out μεταμεσονύχτιες προβολές για πάνω από μια δεκαετία. Αυτή είναι η ιστορία του πιο αλλόκοτου, κακοσχεδιασμένου αλλά την ίδια στιγμή γνήσια παθιασμένου κινηματογραφικού εγχειρήματος του Χόλιγουντ, «του Πολίτη Κέιν των κακών ταινιών», αλλά και η ιστορία μιας δυνατής φιλίας ανάμεσα σε έναν δημιουργό και τον μοναδικό συνεργάτη που πίστεψε σ΄ αυτόν, όπως αυτή εκτυλίχθηκε πίσω από τις κάμερες.

 

Σκηνοθεσiα

Τζέιμς Φράνκο

Σενάριο (βασισμένο στο βιβλίο των Γκρεγκ Σεστέρο και Τομ Μπίσελ “The Disaster Artist: My Life Inside the Room, The Greatest Bad Movie Ever Made”): Σκοτ Νουστάντερ, Μάικλ Χ. Βέμπερ

Πρωταγωνιστούν

Τζέιμς Φράνκο, Ντέιβ Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν, Άλισον Μπρι, Ζακ Έφρον, Τζος Χάτσερσον, Τζάκι Γουίβερ, Άρι Γκρέινορ, Τζέισον Ματζούκας

Παραγωγοί

Τζέιμς Φράνκο, Βινς Τζολιβέτ, Έβαν Γκόλντμπεργκ, Σεθ Ρόγκεν, Τζέιμς Ουίβερ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μπράντον Τροστ

Μοντάζ: Στέισι Σρόιντερ

Κοστούμια: Μπρέντα Αμπανταντόλο

Μουσική: Ντέιβ Πόρτερ

Διάρκεια: 1 ώρα 44 λεπτά

Best of internet