Quantcast
guide CINE

Το «Φάντασμα στο Κέλυφος» από σήμερα στις ελληνικές αίθουσες

Η live action εκδοχή του manga του Μασαμούνε Σίρο έφτασε στις ελληνικές αίθουσες και η Σκάρλετ Γιόχανσον γίνεται ένα android στο cyberpunk Τόκιο


President Creed · 30 Μαρτίου 2017

H περιβόητη πλέον live-action εκδοχή του Ghost in The Shell ήρθε και στους Ελληνικούς σινεμάδες και όλοι όσοι ανυπομονούσαν να πάρουν μια τζούρα από το μελλοντικό cyberpunk Tόκιο και είχαν την περιέργεια να δουν το εμβληματικό αυτό anime σε live-action με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, μπορούν να τρέξουν άμεσα σε ένα σινεμά κοντά τους.

Το Ghost in the Shell υπήρξε ένα ιστορικό manga επιστημονικής φαντασίας το οποίο έχει μεταφερθεί σαν anime film στη μεγάλη οθόνη στην ομώνυμη ταινία του 1995. Και τώρα θα έρθει ξανά επί της μεγάλης οθόνης, όχι σαν anime, αλλά σαν κανονική ταινία, με πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η ταινία που βρισκόταν στα σκαριά ήδη από το 2008, επιτέλους βρήκε το δρόμο της στη μεγάλη οθόνη, παρά τις ευρείς αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στο ίντερνετ όπου με αφορμή την επιλογή της Γιόχανσον ως Lucy, κατηγορούσαν την παραγωγή για whitewashing (εκδυτικοποίηση) της ιστορίας. Βασισμένο στο ιαπωνικό franchise επιστημονικής φαντασίας, το “Ghost in the Shell” ακολουθεί την Major (Γιόχανσον), ένα υβρίδιο ανθρώπου με ανδροειδές, η οποία είναι επικεφαλής της ελιτίστικης ομάδας κρούσης, ονόματι “Section 9”. Η Γιόχανσον πρωταγωνιστεί στο πλάι του Ιάπωνα ηθοποιού Takeshi Kitano (γνωστός από το Battle Royale), ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του αφεντικού της Major, Daisuke Aramaki.

scarlet

Ήδη από το φθινόπωρο είχαν κυκλοφορήσει trailer και πέντε teaser  που μας πείθουν ότι αν μη τι άλλο πρόκειται για μια οπτικά πανέμορφη ταινία. Το Ghost in the Shell παίζεται από σημερα, 30 Μάρτη, και στους κινηματογράφους στην Ελλάδα.

Best of internet