Quantcast
guide CINE

Το IN-EDIT επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για τέταρτη χρονιά και γεμίζει το Ολύμπιον με μουσικά ντοκιμαντέρ

Μουσική για τα μάτια σας από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου


President Creed · 15 Μαρτίου 2017

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, επιστρέφει στην κατ’ εξοχήν κινηματογραφική πόλη της Θεσσαλονίκης το φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ IN-EDIT. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του επιτυχημένου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έρχεται το In-Edit για να προσθέσει τον παράγοντα “μουσική” στην κινηματογραφική καταγραφή της πραγματικότητας και κάπως έτσι στη θα δούμε στη μεγάλη οθόνη Lou Reed, Doors, Nico, Blur, Leonard Cohen, Nick Cave, Madonna και πολλούς άλλους.

Στο εμβληματικό και καθ’ όλα φεστιβαλικό κινηματογράφο “Ολύμπιον” θα παρελάσουν μουσικοί και μουσική, με ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα, αλλά και με μία νέα ενότητα: το Doc Alive! Οι καλλιτέχνες-πρωταγωνιστές των ντοκιμαντέρ “βγαίνουν” από την οθόνη και παίζουν ζωντανά για το κοινό του IN-EDIT μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα.

Δες το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ


Το IN-EDIT επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για τέταρτη χρονιά!

Τι κοινό έχουν η Madonna με τον Bob Dylan, οι Oasis με τον Leonard Cohen και ο Nick Cave με δύο εφήβους που παίζουν house μουσική στο Ιράν; Οι ιστορίες τους «πρωταγωνιστούν» στη φετινή έκδοση του IN-EDIT στη Θεσσαλονίκη!

Από την πρώτη του διοργάνωση στη Βαρκελώνη, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, παρουσιάζοντας πάντα τις πιο σπουδαίες ιστορίες από το παρασκήνιο της μουσικής. Το όνομά του είναι συνώνυμο του μουσικού ντοκιμαντέρ ενώ η Parenthesis το έφερε στην Ελλάδα το 2014 και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς των φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου. Το IN-EDIT Festival, στις 30 Μαρτίου, επιστρέφει στο Ολύμπιον για τέταρτη χρονιά, και παρουσιάζει μερικά από τα δυνατότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων δεκαετιών.

Το IN-EDIT Festival είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα. Φέτος, έκλεισε τα 14 χρόνια στη γενέτειρά του, τη Βαρκελώνη, διοργανώθηκε στην Αθήνα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει το παγκόσμιο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου.

Για μία εβδομάδα, η Θεσσαλονίκη γεμίζει μουσική για τα μάτια σας! 18 σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ θα σας μεταφέρουν κατευθείαν στα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής ενώ πάρτυ, παρουσιάσεις και dj sets συμπληρώνουν το… Μείνετε συντονισμένοι!

Μουσική και κινηματογράφος συναντιούνται για μία ακόμη φορά και η μπύρα “SOL” δε θα μπορούσε να λείπει. Η μπύρα με το “ελεύθερο πνεύμα” είναι για μία ακόμη φορά ο premium partner του IN-EDIT Festival και συνοδεύει τις μουσικές και τις εικόνες του από την πρώτη νότα μέχρι τους τίτλους τέλους! Δε θα δεις πουθενά.. τόση μουσική!

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

IN-EDIT THESSALONIKI EDITION

30 Μαρτίου – 5 Απριλίου
Ολύμπιον | Πλ. Αριστοτέλους

in-edit.gr

facebook.com/InEditGreece

www.facebook.com/events/387460068272462/

instagram.com/ineditgreece

twitter.com/InEditGreece

 

Best of internet