Quantcast
GUIDE

Το Λουτράκι κάνει ολική επαναφορά

Κηρύσσουμε επίσημα το κλασικό παραθαλάσσιο θέρετρο ως νέα παραλιακή και ανακαλύπτουμε επτά στέκια που βάζουν ψηλά τον πήχη της διασκέδασης και της εστίασης.


Νίκος Βαζαίος · 19 Ιουλίου 2018

Επειδή ξέρουμε τι περνάς μέχρι να φτάσεις σε μια παραλία για ν’ ακουμπήσεις το κουρασμένο κορμί σου ανάμεσα σ’ εκατοντάδες άλλα κουρασμένα κορμιά, που όλα μαζί μετά προσπαθούν να πιάσουν μια καρέκλα για να φάνε και να πιουν με την ελπίδα ότι θα βλέπουν λίγη θάλασσα, αλλά κι επειδή μετά ακούμε τα «γαλλικά» που εκτοξεύεις κολλημένος στην κίνηση μέχρι να γυρίσεις επιτέλους σπίτι, είπαμε να σου προτείνουμε μια εναλλακτική. Το γνωστό και μη εξαιρετέο Λουτράκι είναι τόσο κλασικό αλλά και τόσο ανανεωμένο όπως διαπιστώσαμε στην τελευταία μας επίσκεψη, ώστε έχει ό,τι χρειάζεσαι για μια σύντομη απόδραση, για μπάνιο, φαγητό και ποτό, που αν τη συνδυάσεις με μερικές διανυκτερεύσεις θα ‘ναι σαν κανονικές διακοπές. Αρκεί να κάνεις λίγα χιλιόμετρα παραπάνω (από την Εθνική θα πας κι ούτε θα καταλάβεις πότε έφτασες) και να ακολουθήσεις τις προτάσεις μας.

Το δικό μας ορμητήριο ήταν το Ξενοδοχείο Μητζίθρας (Ελευθερίου Βενιζέλου 25, 2744026795 και 2744026260), που τράβηξε αμέσως το μάτι μας στο κέντρο του Λουτρακίου με την παιχνιδιάρικη πολυχρωμία στην πρόσοψη και τη νεανική αισθητική του. Βέβαια, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο το γνωρίζουν όλοι. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη διαδρομή περισσότερο από 50 χρόνια, την οποία οφείλει στην προτίμηση και στη στήριξη των πελατών της. Επειδή όμως οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είναι δημιουργικοί και δεν εφησυχάζουν, ξέρουν ότι ο σκοπός πρέπει να είναι η διαφοροποίηση και η διεύρυνση, καθώς οι εξελίξεις στο σύγχρονο τουριστικό περιβάλλον απαιτούν καινοτόμες αλλαγές. Έτσι, με γνώμονα τις παγκόσμιες ανταγωνιστικές μεταβολές που επικρατούν στον τουρισμό, αποφάσισαν να προχωρήσουν σ’ ένα νέο project. Εμπνεύστηκαν από οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, όπως το Καστελόριζο, η Σύμη και η Πάργα, μελέτησαν τις παλέτες των τοπικών χρωματικών συνθέσεων και τις μετέφεραν πάνω στο κτίριο έτσι ώστε να αναδειχθούν μέσα σ’ ένα αστικό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι μια χαρούμενη πρόσοψη με κομμάτια από μια Ελλάδα γεμάτη χρώματα που μας αρέσουν και μας ταξιδεύουν.

Το project δεν θα περιοριστεί στην πρόσοψη, αλλά θα συνεχιστεί και στο εσωτερικό του κτιρίου, με απότερο σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη μια ξεχωριστή αισθητική.


Με διάθεση ανανεωμένη, λοιπόν, βγήκαμε βόλτα στο Λουτράκι κι ανακαλύψαμε spots με υπηρεσίες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ακόμη και σχετικά μαγαζιά της Αθήνας. Κοινώς, θα πιεις κοκτεϊλάρες και ποτάρες, θα δοκιμάσεις γεύσεις προσεγμένες, θα ακούσεις καλή μουσική, θα χορεύεις όλη μέρα κι όλα αυτά πάνω στο κύμα και με τη ρετρό ατμόσφαιρα του πιο κλασικού παραθαλάσσιου θέρετρου!

 

Είχατε και στην Ίμπιζα Cocoon;


Cocoon
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λουτράκι, 6906500500

 

Στο Paladar μαγειρεύουν με αγάπη για να κερδίσουν και τη δική σου

 


Paladar

Λεωφόρος Ποσειδώνος, παραλία Λουτρακίου, 2744023380

 

FNK MNK: Ένας πίθηκος πίνει tiki κοκτέιλς στο Λουτράκι

FNK MNK
Παπανικολή 8, Λουτράκι, 2744026882

 

Στο Anassa βασιλεύει ο ποιοτικός καφές και το καλό ποτό


Anassa
Αλκυονίδων 5 & Ποσειδώνος, Λουτράκι, 2744021333

 

Mr. Shark: Στη θάλασσα του Λουτρακίου κολυμπά ένας καρχαρίας με comfort διαθέσεις

Mr. Shark
Ποσειδώνος 29, Λουτράκι, 2744069114

Gelateria Dolci Passioni: μάθε ιταλικά σε 30 παγωτο-γεύσεις

 


Gelateria Dolci Passioni
Μελίνας Μερκούρη 1, Λουτράκι, 2744022224

 

 

Στο Άρτιον θα σε περιποιηθούν με άρτιο καφέ, γλυκά και ψωμί

 

 

Άρτιον
Ελευθερίου Βενιζέλου 20, Λουτράκι, 2744069459

Best of internet