Quantcast
GUIDE

Gelateria Dolci Passioni: μάθε ιταλικά σε 30 παγωτο-γεύσεις

Στον «Ιταλό» του Λουτρακίου θα δοκιμάσεις παγωτό με έντονη γεύση, πάνω σε κλασικές ιταλικές συνταγές, αλλά και εντελώς ιδιαίτερες που ανανεώνονται διαρκώς.


Νίκος Βαζαίος · 19 Ιουλίου 2018


Όποιος έχει φάει παγωτό φιστίκι στην Gelateria Dolci Passioni σίγουρα έχει νιώσει την πλούσια γεύση του εκλεκτού ξηρού καρπού όπως πουθενά αλλού που η συγκεκριμένη γεύση σου αφήνει μια γαλατίλα. Κι όποιος έχει σπεύσει το Σάββατο (τότε μόνο φτιάχνουν τη συγκεκριμένη γεύση, οπότε βιάσου!) να προλάβει την υπερπαραγωγή η οποία μοιάζει με τη γνωστή σοκολάτα Twix, με τρεις λαχταριστές στρώσεις παγωτού που δημιουργούν μια υπέροχη τραγανή αίσθηση, τότε ξέρει ότι εδώ κάνουν πολύ σοβαρή μερακλίδικη δουλειά, όπως ο γειτονικός λαός που σύστησε το παγωτό σε όλο τον κόσμο. Αυτή η gelateria δεν είναι χωρίς λόγο γνωστή στο Λουτράκι κι ακόμη παραπέρα ως «Ιταλός».


Το παγωτό τους είναι αγνό και ολόφρεσκο, φτιαγμένο την ίδια μέρα στο εργαστήριο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, με γάλα που προμηθεύονται από ντόπιους παραγωγούς, φιστίκια, φουντούκια και σοκολάτες πολύ υψηλής ποιότητας που εισάγονται από την Ιταλία, αλλά και φρούτα από τις τοπικές αγορές – μερικές φορές κι από τόπους που ούτε τους έχεις φανταστεί, όπως μια φορά που πειραματίστηκαν με το καλαμανσί, έναν καρπό σαν λεμόνι από το Βιετνάμ.


Κυρίως είναι φτιαγμένο με φαντασία, ώστε κάθε φορά να βρίσκεις στη βιτρίνα όχι μόνο τις γεύσεις που έχεις λατρέψει, αλλά και τις πιο απίθανες καινούργιες προτάσεις – συνολικά στη βιτρίνα-ψυγείο υπάρχουν τριάντα γεύσεις καθημερινά. «Σήμερα έχω φτιάξει μια καινούργια γεύση με μαύρο σουσάμι», μου λέει ο κ. Γιάννης ο ιδιοκτήτης, και θα τη βάλει δίπλα σε κλασικές και πάντα αγαπημένες ιταλικές γεύσεις, όπως Nocciola, Amarena, Stracciatella, Mascarpone, Tiramisu και Zuppa Inglese, ώστε οι πελάτες να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και να κάνουν ιδιαίτερα ταιριάσματα στο κυπελλάκι τους.


Γιατί σίγουρα θα πάρουν Banoffee και Cheesecake, που είναι από τα best sellers, αλλά πώς να μην τους κινήσει την περιέργεια μια κρέμα σαμπάνιας με αγριοφράουλες, η πορτοκαλόπιτα (μια κρέμα πορτοκαλιού με ζουμερά κομμάτια πίτας) ή η αρωματική κρέμα κερασιού με ολόκληρα κεράσια και κομμάτια σοκολάτας;


Ο λουσμένος στο πορτοκαλί χώρος της Gelateria Dolci Passioni, που λειτουργεί από αρχές Μαΐου έως τέλος Σεπτεμβρίου, σε δροσίζει όχι μόνο με το πορτοκαλί και πράσινο χρώμα του, αλλά και με τα σορμπέ του (θα βρεις σταθερά λεμόνι, φράουλα, μάνγκο και πεπόνι) και με ιδιαίτερες γεύσεις από λουλούδια (έχουν δοκιμάσει τη βιολέτα και το τριαντάφυλλο), ενώ έχει και προτάσεις vegan και χωρίς ζάχαρη (με στέβια)


 

Μελίνας Μερκούρη 1, Λουτράκι, 2744022224

Facebook
Instagram

Best of internet