Quantcast
GUIDE

Ατραξιόν: μπαλκόνι με θέα που σε ταξιδεύει… και άλλες ατραξιόν

Αυτό το μεζετζίδικο κρέμεται πάνω από το συγκλονιστικό τοπίο του λιμανιού και σερβίρει λιχουδιές στους φίλους του κρέατος και των θαλασσινών.


Νίκος Βαζαίος · 5 Ιουλίου 2018

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να ακολουθήσεις τον περιφερειακό δρόμο του λιμανιού που οδηγεί στη Δραπετσώνα (κι ίσως να μπερδέψεις τις στροφές, όπως το πάθαμε εμείς) για να φτάσεις μέχρι την Ατραξιόν. Αυτό το μεζετζίδικο, δημιουργία των ανθρώπων του πειραιώτικου Δυόσμου, με το όνομα εμπνευσμένο από την περιοχή που την αποκαλούσαν «Γαλλικά» γιατί εκεί διέμεναν στις αρχές του 20ού αιώνα οι εργαζόμενοι στη γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή του λιμανιού, διαθέτει πολλές ατραξιόν. Πρώτα απ’ όλα, σχεδόν κρέμεται στην άκρη ενός βράχου πάνω από το λιμάνι και σου δημιουργεί με τη θέα των πλοίων που μπαινοβγαίνουν (για να τα κάνεις story στο Instagram, βρε!) ταξιδιάρικη διάθεση. Από το στενό μπαλκόνι που έχει ίσα-ίσα μια σειρά τραπέζια κι είναι η πρώτη προνομιακή επιλογή για να κάτσεις, αλλά και από τη μεγάλη αυλή δίπλα σ’ ένα πάρκο με τις γαλάζιες, ζαχαρί και ροζ μεταλλικές καρέκλες, αντικρίζεις το πιο συναρπαστικό βιομηχανικό τοπίο του λεκανοπεδίου.


Μ’ αυτήν τη θέα στο πιάτο περιμένεις να είναι ιδιαίτερα και τα πιάτα. Κι αυτή ακριβώς είναι η δεύτερη ατραξιόν του μαγαζιού, που χωρίζει τις ενότητες του μενού σε πασαλείμματα, μπιχλιμπίδια, μπινελίκια και νοστιμιές από το βυθό του μπικίνι! Διάλεξε γευστικό στρατόπεδο, δηλαδή κρέας ή ψάρι και θαλασσινά, και να είσαι σίγουρος ότι όλα θα είναι καλοφτιαγμένα και πρωτότυπα. Αν είσαι για… βουτιές στη θάλασσα, μη χάσεις το μαλακό και καλοτηγανισμένο καβούρι που θα το φας ολόκληρο με το κέλυφος, την τηγανητή σουπιά που είναι μαριναρισμένη στο μελάνι της κι έχει φανταστική υφή και, βέβαια, το καλαμάρι κοντοσούβλι που είναι ζουμερό και κολυμπάει σε μια νοστιμότατη σαλτσούλα.


Για τους φίλους του κρέατος, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το σουβλάκι από πανσέτα που το νιώθεις αφρό στο στόμα επειδή έχουν κρατήσει το λιπάκι, και το κουτσμάτς, ένα μερακλίδικο πιάτο με καυκασιανή καταγωγή που περιέχει συκώτι και μοσχαρίσια γλώσσα σε καυτερή σάλτσα – μπορείς επίσης να φτιάξεις μια ποικιλία με γουρουνοπούλα, παϊδάκι κοτόπουλο, αρνίσια παϊδάκια και μπριζολάκια λαιμού, που πάνε με το κιλό. Όποιο δρόμο από τους δύο κι αν διαλέξεις, αξίζει να πάρεις για συνοδευτικά τα τσιγαριαστά χόρτα, που είναι τραγανά και έχουν χοντρό αλάτι, κρεμμυδάκι και ντομάτα, το βουνό από τηγανητές πατάτες με το φλούδι που είναι κυριολεκτικά… βουνό, το ελαφρώς καυτερό χαϊντάρι (γιαούρτι με τριμμένο καρότο) και τη φάβα που παίρνει πράσινο χρώμα από τον αρακά. Υπάρχει μια ικανοποιητική επιλογή από τσίπουρα και ούζα, αλλά εμείς ήπιαμε την ελαφριά βαρελίσια lager της ροδίτικης μικροζυθοποιίας Magnus. Στην Ατραξιόν πήγαμε αμέσως μετά το μπάνιο, την ώρα που σουρούπωνε, πιάσαμε πρώτο τραπέζι λιμάνι και μπήκαμε σε στάτους… feeling attracted!

Αγίου Παντελεήμονος 2 & Νίκου Καζαντζάκη, Δραπετσώνα, 2104617016

Facebook
Instagram

Best of internet