Quantcast
GUIDE

Το Streetwise είναι για περπατημένους τύπους

Στην Πετρούπολη ολοταχώς για value-for-money και ψαγμένο καφέ, φαγητό και ποτό.


Νίκος Βαζαίος · 5 Ιουλίου 2018

Στους τοίχους του Streetwise ξεδιπλώνονται οι σελίδες ενός συναρπαστικού σημειωματάριου: ανήκει σ’ έναν άνθρωπο που του αρέσει να ταξιδεύει, να δοκιμάζει και να εξερευνά, που γράφει ατάκες για όσα βλέπει και σκιτσάρει τα τοπία που επισκέπτεται. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θέλουμε να είμαστε κι εμείς; Λοιπόν, σ’ αυτό το all-day στέκι με τον καλοσχεδιασμένο εσωτερικό χώρο κι αυτό το υπέροχο γωνιακό αίθριο που , σε κάνουν να αισθάνεσαι κάπως έτσι. Με τα αρώματα του καφέ, τις γεύσεις του φαγητού και του ποτού σε κάνουν να γυρίζεις όλο τον κόσμο!

Το Streetwise μας έκανε να φτάσουμε μέχρι την Πετρούπολη, νωρίς νωρίς κάποιο πρωί. Ο στόχος μας ήταν το Wake Up Call, δηλαδή πρωινό με αυγά μάτια σε φρυγανισμένο ψωμί με χωριάτικο λουκάνικο και αλμυρή μαρμελάδα λεμόνι, τα νόστιμα bagels που μόλις μπήκαν στον κατάλογο, καθώς και η αφράτη σοκολατένια έκρηξη που ακούσει στο όνομα Choco Love, δηλαδή pancakes με διπλή σοκολάτα πραλίνα, τριμμένο μπισκότο Oreo και φρέσκες μπανάνες. Τα συνοδεύσαμε με εσπρέσο από το Competition Blend της Taf, που μοσχοβολά σκούρα σοκολάτα, κανέλλα και μπαχαρικά. Όποιες απορίες κι αν έχεις το πρόσχαρο και σβέλτο προσωπικό είναι πρόθυμο να τις απαντήσει, αλλά και να σε καθοδηγήσει ανιχνεύοντας τα γούστα σου ώστε να απολαύσεις όσα προσφέρει ο κατάλογος.

Το σίγουρο είναι πως οτιδήποτε επιλέξεις θα είναι από φρέσκα και αγνά υλικά, εντελώς χειροποίητο (όλα, ακόμα και οι συνοδευτικές σάλτσες όπως η chipotle sauce που συνοδεύει τα λαχταριστά πατατάκια ή τα pancakes, παρασκευάζονται εδώ πέρα), άκρως χορταστικό και σε value-for-money τιμές. Θα το συνειδητοποιήσεις αυτό όταν έρθεις επίσης για brunch την Κυριακή ή οποιαδήποτε μέρα για lunch βραδινό.

Δοκίμασε το αμαρτωλό Sin City Burger από μοσχάρι με σπιτικά onion rings και honey barbecue sauce, τσένταρ, μπέικον και iceberg ή το ελαφρύ Noodle Bowl με κοτόπουλο, αυγό, αρακά και sauce από σόγια. Τότε θα ζηλέψεις τους κατοίκους της περιοχής, που μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ, το πρωινό, το brunch και τα snacks χάρη στην υπηρεσία premium delivery Inside The Box που λάνσαρε το Streetwise πρόσφατα.

Το ποτό είναι ένα ακόμη δυνατό χαρτί του Streetwise. Εδώ αγαπούν το ουίσκι και το gin (έχουν πενήντα περίπου ετικέτες από το πρώτο και τριάντα από το δεύτερο) και τους αρέσει να ανανεώνουν τη λίστα με νέες προτάσεις όταν φτάνουν τα μπουκάλια στην τελευταία σταγόνα. Όσο για τη λίστα με τα cocktails… και τι δεν έχει μέσα: από τον Φρανκ Σινάτρα (ποιον άλλον θα είχε για ένα κοκτέιλ με ρούμι που λέγεται My Way;) μέχρι ένα μανάβη σε μια υπαίθρια αγορά του Λονδίνου που θα χαρεί όταν παραγγείλεις το Neighbourhood με βάση το gin – αφιέρωσε λίγη ώρα να διαβάσεις τις σημειώσεις δίπλα από τα κοκτέιλ πριν παραγγείλεις, καθώς θα ακούς freestyle μουσική που θα φτιάξει κι άλλο τη διάθεσή σου!

25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, 2105019559

Facebook
Instagram

Best of internet