Quantcast
GUIDE

Θα ‘σαι σαν στο εξοχικό σου σε νησί, αλλά θα είσαι στο Moby

Το παραθαλάσσιο all-day bar restaurant έχει τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό, ποτό και καφέ για να γίνει το καλοκαιρινό σου στέκι!


Νίκος Βαζαίος · 5 Ιουλίου 2018

Φοίνικες, η θάλασσα μπροστά στα πόδια σου, θέα σε μια ατελείωτη ακτογραμμή, κότερα… Μα πού βρίσκεσαι επιτέλους; Στην Κυανή Ακτή ή στη Μαρίνα Ζέας; Το Moby είναι το σπίτι που θα ήθελες να έχεις και το βρήκες στον Πειραιά έτοιμο και ανανεωμένο με μοντέρνα και μινιμαλιστική ματιά. Με άνετα μοναστηριακά τραπέζια, αναπαυτικούς καναπέδες και cosy γωνίες, από την πρώτη στιγμή ο εξωτερικός του χώρος σε κερδίζει, δίνοντας παράλληλα την αίσθηση ότι βρήκες το σταθερό σου στέκι για ολοήμερο άραγμα. Αποκλείεται να μη σου κάνουν εντύπωση τα απίθανα φωτιστικά που μοιάζουν με πιάτο τηλεσκόπιου (θέλουμε για το σπίτι μας απ’ αυτά!), ενώ το κεντρικό μπαρ που βρίσκεται σε… στρατηγικό σημείο σε καλεί να βολευτείς από νωρίς για τον καφέ σου (εδώ έχουν καφέδες μοναδικής προέλευσης και σου αναλύουν τη γεύση τους), και αργότερα για τα κοκτέιλ σου.


Διαβάζοντας την ολοκαίνουργια λίστα με τα κοκτέιλ για το φετινό καλοκαίρι, ετοιμάσου για… βουτιές σε μέρη που έχεις ονειρευτεί! Όλα έχουν ονόματα παραλιών από όλο τον κόσμο, από το Βουτούμι των Αντίπαξων (μαστίχα, ροδάκινο, βασιλικός καυτερή πιπεριά) μέχρι τη βραζιλιάνικη Ipanema (αρωματισμένο ρούμι και καλοκαιρινά φρούτα όπως πεπόνι, ανανάς, καρύδα και μπανάνα)! Μας αρέσει πάρα πολύ που τα παιδιά του μπαρ εξηγούν τη γεύση του κάθε κοκτέιλ (έτσι ξέρουμε πως για κάτι γλυκό θα πάρουμε το Elounda, για φρουτώδες το Waikiki και για φινετσάτη επίγευση το Capri), αλλά και που έχουν εμπλουτίσει τη λίστα των ποτών με ψαγμένες επιλογές από εκλεκτό ρούμι, ουίσκι, βερμούτ, ακόμη και μεσκάλ.


Αν η όρεξή σου τραβάει πρωινό και brunch, που δεν είχες και στο χωριό σου, ξέρεις ότι θα το αναζητήσεις εδώ· το Moby ήταν το πρώτο άλλωστε, που καθιέρωσε αυτήν τη συνήθεια στον Πειραιά προσφέροντας το κίνητρο για σταθερά κυριακάτικα ραντεβού (11:-00-15:00) με μακροβούτια στα άδυτα των… pancakes (και όχι μόνο προφανώς). Γενικά, αν θέλεις να απολαύσεις γενναιόδωρες, value for money μερίδες, από μια μεγάλη γκάμα της διεθνούς κουζίνας ώστε να μη σου λείψει καμία γεύση, δεν έχεις παρά να ξεφυλλίσεις τον κατάλογο, που έχει κι αυτός φρεσκαριστεί.


Τα αγαπημένα μας πιάτα, δηλαδή το Burrito με κοτόπουλο, οι έξτρα νόστιμες φρέσκιες ταλιατέλες χάρη στην πάστα τρούφας και το θεϊκό μοσχαρίσιο Rib Eye παραμένουν best sellers. Τώρα όμως βρίσκεις και αφράτα Bao Buns με σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, λινγκουίνι αματριτσιάνα, βελούδινο… ριζότο porcini, όπως και πεντανόστιμα light & healthy πιάτα (όλα πλήρως θερμιδομετρημένα από διαιτολόγο!) που ταιριάζουν απόλυτα με θρεπτικά smoothies και ροφήματα που «καθαρίζουν» ταυτόχρονα τον ουρανίσκο.


Η εκλεπτυσμένη κουζίνα και μπάρα μαζί με το εξυπηρετικό, διακριτικό προσωπικό σε κάνουν να νιώθεις μουσαφίρης στο ίδιο σου το σπίτι! Την υπόλοιπη δουλειά την κάνουν οι DJs, που ξέρουν να πιάνουν τον παλμό της κάθε ημέρας παίζοντας από lounge, χαλαρή R’n’B και hip-hop, μέχρι χορευτική house και rock μουσική, ανάλογα με τη διάθεση. Συχνά θα πετύχεις και αγγλόφωνες μπάντες, που μετατρέπουν το Moby σε ένα κεφάτο live stage.


Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2110123778

Facebook
Instagram

Best of internet