Quantcast
GUIDE

Το Piu Verde είναι ο ορισμός του lounge

Μια μεγάλη όαση στο άλσος Παπάγου με all-day chill out ρυθμούς, μεσογειακή δημιουργική κουζίνα αλλά και μια λιμνούλα.


Νίκος Βαζαίος · 5 Ιουλίου 2018

Πεύκα και λεύκες, μια τεχνητή λιμνούλα με καναπεδάκια και τραπεζάκια γύρω της για να αράξεις, κι ένα ευάερο ξύλινο κτίριο σαν tree house με δέντρα που τρυπούν την οροφή και φανταστικά φωτιστικά με κομμάτια ξύλου, που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Σας φτιάξαμε το δροσερότερο σκηνικό για το καλοκαίρι (τριών και κάτι στρεμμάτων, παρακαλώ!) ή θέλετε να ακούσετε κι άλλα; Το Piu Verde είναι καλοκαιρινό σημείο αναφοράς των Αθηναίων εδώ και 16 χρόνια, οδηγώντας τους στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου για να χαλαρώσουν και να ανακουφιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι όμως κι ένα all day στέκι που δεν επαναπαύεται στις lounge δάφνες του, αλλά ανανεώνεται διαρκώς για να κάνει ιδιαίτερες προτάσεις στο φαγητό και το ποτό, και να ανανεώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του.


Το απόγευμα που πήγαμε εμείς, μας τράβηξε αμέσως το ντεκ του εστιατορίου γιατί έχει ωραία κι άνετη διαρρύθμιση, βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο για να κοιτάζεις τον κόσμο που μπαινοβγαίνει κι έχει μια ωραία κατασκευή με φωτογραφικά στιγμιότυπα – το εστιατόριο εκτείνεται για τους καλοκαιρινούς μήνες και ακριβώς απέναντι, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ξύλινο deck μέσα στον κήπο και κάτω από τα δέντρα. Δοκιμάσαμε την πρωτότυπη σκοπελίτικη τυρόπιτα με φέτα και φράουλες (εδώ να ξέρετε ότι φτιάχνουν χειροποίητες ζύμες για πίτσες και άλλα φαγητά), το ριζότο με χτένια και φινόκιο και το λαβράκι σχάρας με χόρτα τσιγαριαστά που θα κάνουν τους φίλους των θαλασσινών να παραμιλούν, και το χορταστικό ψαρονέφρι που γεμίζεται με βερίκοκα και καπνιστό τυρί. Απ’ τα προηγούμενα καταλαβαίνετε ότι η κουζίνα έχει μεσογειακό προσανατολισμό, τόσο δημιουργικό ώστε να μην ξενίζει αλλά να έχει μια σπιρτάδα, με ελληνικά και εποχικά υλικά από τα οποία φτιάχνονται και τα ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας. Αν πάντως σας αρέσουν τα πληθωρικά γλυκά, ο προσανατολισμός σας πρέπει να σας βγάλει στο Paris Brest, με βάση μια πλούσια σοκολάτα ganache, που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ.


Ανακαλύψαμε ότι στο Piu Verde σερβίρουν κάθε μέρα πρωινό, που περιλαμβάνει στραπατσάδα, croque-madame, αλμυρά και γλυκά pancakes, κι ένα street food menu για να τσιμπολογήσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας, από σαλάτες και πίτσα μέχρι ασιατικό finger food – ο μεγάλος κατάλογος για snacking και ροφήματα (βρήκαμε ) δίνει ενέργεια σε αρκετούς που μεταφέρουν κάτω από τα δέντρα το γραφείο τους και δουλεύουν στο laptop!

Το βράδυ η δράση περνάει στο εξωτερικό μπαρ, απ’ όπου το φωτισμένο Piu Verde απλώνεται μαγευτικό. Οι DJs παίζουν uptempo μουσική (είναι σημαντικό που μέχρι κάποια ώρα η ένταση είναι χαμηλά ώστε να μην ενοχλούνται όσοι τρώνε και πίνουν καφέ), ενώ τα κεφάτα παιδιά στο μπαρ χτυπούν στο σέικερ cocktails με φρουτένιες γεύσεις, όπως το Spicy Mango και το Watermelon Slash, αλλά και μια δική τους εκδοχή της μεξικάνικης Paloma, το Palomasque, που είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι με τη σόδα της από ροζ γκρέιπφρουτ.

Άλσος Παπάγου, 2106546185

Facebook
Instagram

Best of internet