Quantcast
THE STREAM

Δικαίωση: Το Εφετείο επικύρωσε τη φυλάκιση για τους βαανιστές του Ουαλίντ Ταλέμπ

Το Εφετείο Πειραιά επικύρωσε τις πρωτόδικες ποινές για αυτούς που είχαν κακοποιήσει τον Αιγύπτιο εργάτη


THE NEWSROOM · 28 Νοεμβρίου 2016

Δεν τη γλίτωσε τελικά κανένας από τους 4 που δικάζονταν για την υπόθεση του βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη, Ουαλίντ Τάλεμπ, με την οποία είχαμε ασχοληθεί ξανά εδώ. Η υπόθεση αυτή είχε λάβει χώρα το Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα.

170848-taleb

Οι  ποινές που επέβαλλε το Εφετείο ήταν οι εξής:

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, και τους 4 κατηγορούμενους για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη, Ουαλίντ Τάλεμπ.

Το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές φυλάκισης:

  • 13 χρόνια κατά συγχώνευση, στο πρώην αφεντικό του Ουάλιντ και ιδιοκτήτη του φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα
  • 5 χρόνια με αναστολή στον γιο του, Σταμάτη Σγούρδα
  • 10 χρόνια στον Γιώργο Ζαχαριάδη 
  • 9 χρόνια στον Φρέντερικ Ζότο

Oι δύο  τελευταίοι ήταν συνεργοί του Γ. Σγούρδα. Το Εφετείο αποφάσισε πως όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για τα τα αδικήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.

Ο Γ. Σγούρδας δεν είχε κανένα ελαφρυντικά, ενώ στο γιο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Αυτό είναι ένα τυχαίο απόσπασμα από τα πρακτικά της δίκης, πιο συγκεκριμένα από την κατάθεση του Ουαλίντ:

Ο Ουαλίντ Ταλέμπ ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του βασανισμού του οι τέσσερις κατηγορούμενοι έπιναν μπίρες. «Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα, θα στη ρίχνουμε πάνω σου», του είπαν και σε μια περίπτωση τον έλουσαν με τη μπίρα.

Το δικαστήριο έκρινε όλους τους κατηγορούμενους ως ενόχους για τα αδικήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας. Στον Γ. Σγούρδα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό – αντίθετα, στον γιο του, Σταμάτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Οι δύο συνεργοί του Γ. Σγούρδα, Ζαχαριάδης και Ζότο που είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου από πέρσι βρίσκεται ο Σγούρδας.

p3147443

Επί της ουσίας επικυρώθηκε η αρχική απόφαση που είχε πάρει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, με τη διαφορά πως ο Ζότο έφαγε τελικά 9 χρόνια αντί για 10. Ο Ουαλίντ Ταλέμπ ξέσπασε σε δάκρυα χαράς όταν άκουσε την απόφαση του Δικαστηρίου.

Με δάκρυα χαράς υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου ο Ουαλίντ, ο οποίος στη συνέχεια πνίγηκε από τα φιλιά και τις αγκαλιές φίλων και αλληλέγγυων.

oualint-talemp

 

Best of internet