Quantcast
THE STREAM

Ξάνθη: Οδομαχίες και δακρυγόνα με αφορμή το άνοιγμα νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το πέρας του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της πόλης


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2016

Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στην πόλη της Ξάνθης, μετά το πέρας της πορείας με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της πορείας δε σημειώθηκε κάποια συμπλοκή και τα επεισόδια ξεκίνησαν αφού οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

episodia-antieksoysiastes-3

Περί τους 300 αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, γύρω στα 200 μέτρα από τα νέα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο (όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις).

episodia-antieksoysiastes-1

Εκεί είναι που άρχισαν οι οδομαχίες, καθότι οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν την επίθεση στις δυνάμεις των ΜΑΤ με μολότοφ, ενώ οι διμοιρίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν με τη χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν, με κάδους να καίγονται και κάποιες φθορές να σημειώνονται σε καταστήματα και ΑΤΜ τραπεζών.

episodia-antieksoysiastes-2

Η Χρυσή Αυγή, τα εγκαίνια των γραφείων της οποίας ολοκληρώθηκαν κανονικά, δεν έχει βουλευτή από το νομό Ξάνθης, με το νεοναζιστικό μόρφωμα, όμως, να βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν από τις εκλογές του Γενάρη σε αυτές του Σεπτέμβρη του 2015 κατά μία μονάδα επί τοις εκατό. Στα εγκαίνια, μάλιστα, συμμετείχε και ο υπόδικος βουλευτής της Γιάννης Λαγός.

Best of internet