Quantcast
THE STREAM

H ΧΑ κλιμακώνει την ένταση στη δίκη όσο ο Σωτήρης Πουλικογιάννης συνεχίζει την κατάθεσή του

Επίθεση σε αντιφασίστες με τη συνδρομή της αστυνομίας


THE NEWSROOM · 1 Νοεμβρίου 2016

Για 98η ημέρα συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ μάλιστα αυτές τις ημέρες που εξετάζεται η επίθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, υπάρχει έντονη αντιφασιστική κινητοποίηση.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής που είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα, άρχισε να καταθέτει για την επίθεση του τάγματος εφόδου σε 20 μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση ενόψει του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. O Πουλικογιάννης, πέραν του ότι κατέδειξε την εγκληματική φύση της Χρυσής Αυγής, επιπλέον κατέδειξε και τη διασύνδεση της οργάνωσης με το κεφάλαιο, αφού κατήγγειλε οικονομική συμφωνία των εργοδοτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με την ηγεσία της Χ.Α., για να βγει από τη μέση η συνδικαλιστική ηγεσία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και να πέσουν τα μεροκάματα:

EUROKINISSI

Πρ: Υπήρχε συνεννόηση με εργολάβους;

Πουλικόγιαννης: Βεβαίως και τα έχω πει. ότι είχαν σχέσεις με την Χ.Α., ήταν και σε συλλογικά όργανα. Ο Αθανάσιος Πυρηνής, έχει την Αυτοσόλ, ο Παναγιώτης Βελλής, ο Δημήτρης Μεταξάς, ο Βαγγέλης Βουδούρης, μέλος και αυτός του Δ.Σ. των ενώσεων.Και ακούσαμε ανά καιρούς και άλλα ονόματα. Σε ένα μαγαζί στη Συγγρού βρέθηκαν οι ανωτέρω και Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και συμφώνησαν να εξαφανιστούμε εμείς με κάθε τρόπο απ’ το λιμάνι. Έπεσε σε ρευστό και 300.000-400.000 ευρώ. Ένα χρόνο πριν η συνάντηση από το χτύπημα που δεχτήκαμε. Με ενημέρωσε άτομο και μου είπε τα παραπάνω, με όρκισε να μην πω ποιος είναι σε κανέναν.

Η χθεσινή κατάθεση του Πουλικόγιαννη μάλλον δημιούργησε ανησυχία στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι σήμερα αποφάσισαν να κλιμακώσουν την ένταση.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Πουλικόγιαννης τόνισε ότι οι χρυσαυγίτες του είπαν ότι«Τελειώσατε από το λιμάνι, θα φύγετε από δω, κουμάντο κάνει η Χρυσή Αυγή».

Εκείνη την ώρα, αντιφασίστες και αντιφασίστριες έμπαιναν στον προαύλιο χώρο στο Εφετείο, όπου και δέχτηκαν επίθεση από δεκάδες φασίστες που είχαν στήσει ενέδρα, μαζί με διμοιρίες, όπως καταγγέλλεται. Οι επιτιθέμενοι αποκρούστηκαν και παρέμειναν μέσα στο χώρο του Εφετείου «απαιτώντας τη σύλληψη των τραμπούκων».

Η έδρα διέταξε διακοπή για περίπου μισή ώρα, τα ΜΑΤ εγκλώβισαν τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, ενώ επέτρεπαν στους χρυσαυγίτες να κρατάνε κλειστή την είσοδο του κοινού.

Τελικά η αστυνομία άνοιξε άλλη είσοδο, ώστε να μπουν οι άνθρωποι στην αίθουσα από διαφορετική πλευρά από αυτή των φασιστών. Η δίκη ξανάρχισε και η κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη συνεχίζεται, ο οποίος επιβεβαιώνει τις συνομιλίες των φασιστών που έχουν δημοσιοποιηθεί. Ο δικηγόρος της Χ.Α. μάταια διακόπτει ζητώντας να μην σχολιάζονται δημοσιεύματα.

Όπως διαβάζουμε στο jailgoldendawn, τη στιγμή της έντασης στον προαύλιο χώρο, το Δικαστήριο είχε την ευκαιρία να δει “ζωντανά” τη συγκροτημένη και ακαριαία κίνηση 20 περίπου “φουσκωτών” που εγκατέλειψαν τη θέση του “κοινού” της Χρυσής Αυγής εντός αίθουσας και κινήθηκαν στον χώρο εκτός, για να συμμετάσχουν στους προπηλακισμούς.

Ο προφανής σκοπός της έντασης ήταν και είναι: η παρεμπόδιση της κατάθεσης Πουλικόγιαννη, η κωλυσιεργία στην πρόοδο της δίκης, η δημιουργία αίσθησης χάους και απαξίωσης της διαδικασίας, η μεθόδευση ακύρωσης της δημοσιότητας της δίκης (ύπαρξη ακροατηρίου, διεξαγωγή δίκης στο Εφετείο, κλπ).

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη καθώς προκλήθηκε μεγάλη ένταση όταν μετά από ερώτηση της πολιτικής αγωγής αν το παράγγελμα που υπήρξε για την επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ, ήταν ίδιο με εκείνο που ακούστηκε νωρίτερα στην αίθουσα όταν προκλήθηκε το επεισόδιο που οδήγησε στην ημίωρη διακοπή. Εκείνη τη στιγμή οι δικηγόροι της υπεράσπισης άρχισαν να προκαλούν μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διακόψει τη διαδικασία.

Λίγη ώρα μετά την διακοπή της δίκης, η Χρυσή Αυγή, με δελτίο τύπου, ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, κάνοντας αναφορά σε «τάγματα εφόδου της αριστεράς», σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τα σημερινά επεισόδια στο Εφετείο.

 

Best of internet