Quantcast
THE STREAM

Τις επί πληρωμή ομιλίες της Hillary Clinton στη Goldman Sachs έδωσαν στη δημοσιότητα τα WikiLeaks

Δάκτυλο της Ρωσίας προς όφελος των Ρεπουμπλικανών βλέπουν πίσω από τις διαρροές οι Δημοκρατικοί


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2016

Το φως της δημοσιότητας είδαν χθες μπόλικα mails του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών John Podesta. Κοντά σε αυτά ήρθαν στην επιφάνεια και ομιλίες της επικεφαλής των Δημοκρατικών Hilary Clinton, ομιλίες που είχε δώσει επί πληρωμή για τη γνωστή και μη εξαιρετέα τράπεζα Goldman Sachs.

23158392405_d3e3b60cb8_o

Οι ομιλίες της Hilary στο χρηματοπιστωτικό κολοσσό περιλαμβάνουν απόψεις της Δημοκρατικής ηγέτιδος για αναγκαίες ρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα (ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να χαλιναγωγηθούν οι καταχρήσεις της Wall Steet), για τις διμερείς σχέσεις με το Βλαδίμηρο Πούτιν και για την επιρροή των WikiLeaks στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Υπήρχε επίσης μια ανάγκη για δράση για πολιτικούς λόγους. Αν έχετε εκλεγεί στο Κογκρέσο, οι άνθρωποι στην εκλογική περιφέρειά σας χάνουν τη δουλειά τους και παντού στον Τύπο λέγεται ότι φταίει η Γουόλ Στριτ, δεν μπορείτε να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα.

Οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών δεν αμφισβητούν την αυθεντικότητα του δημοσιευμένου υλικού, αλλά στρέφουν τα πυρά τους στη Ρωσία, την οποία κατηγορούν ως υπεύθυνη για τις διαρροές, με σκοπό το χτύπημα των Δημοκρατικών προς όφελος των Ρεπουμπλικάνων, την ίδια στιγμή που ο editor-in-chief των WikiLeaks, Julian Assnage, αρνείται κάθε σύνδεση με την Αρκούδα.

RUEDA_DE_PRENSA_CONJUNTA_ENTRE_CANCILLER_RICARDO_PATIÑO_Y_JULIAN_ASSANGE

Ανεξάρτητα πάντως από το όποιο όφελος αντλήσει η πλευρά των Ρεπουμπλικανών από τη διαρροή αυτή (όσο μπορεί δηλαδή μετά τα “grab em by the pussy” του Donald Trump), οι αποκαλύψεις των WikiLeaks σίγουρα θα ωφελήσουν τον “εσωκομματικό” αντίπαλο της Hilary, Bernie Sanders, που κατηγορούσε την Clinton για αδυναμία να θέσει κανόνες στις αγορές, ενώ ταυτόχρονα πληρώνεται από αυτές.

CtUmRKHWAAASBh3

Απ’ την πλευρά μας περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα διαρρεύσει μέχρι τις επερχόμενες εκλογές.

Best of internet