Quantcast
THE STREAM

Δε θα μπορέσεις ποτέ σου να χορέψεις τόσο YOLO όσο αυτός ο αρσιβαρίστας στο Ρίο (VIDEO)

Θα χορεύει μέχρι να μάθει ο κόσμος ότι η χώρα του βυθίζεται


President Creed · 16 Αυγούστου 2016

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζουν στο Ρίο, η πράσινη πισίνα άδειασε και ξαναγέμισε μέχρι να ξαναπρασινίσει, είδαμε αποκλεισμούς λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, είδαμε μερικές ατυχείς καταδύσεις και πολεμικές τέχνες σε ξενοδοχεία, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και λίγο χορό, αγαπητοί φίλοι.

 

RIOEC8F1JM52X_768x432

 

Ο 32χρονος David Katoatau, αθλητής άρσης βαρών από το Κιριμπατί, αγωνιζόταν την Πέμπτη στην κατηγορία 105kg και κέρδισε το πιο δυνατό χειροκρότημα, μιας και αφού σήκωσε το-βαρύ-αντικείμενο-από-το-πάτωμα, στη συνέχεια άρχισε να χορεύει.

Για την ακρίβεια είναι πιο πιθανό να σηκώσετε σε κάποια φάση της ζωής σας τα κιλά που σηκώνει ο Katoatau, παρά να καταφέρετε να χορέψετε τόσο υπέροχα όσο χορεύει αυτός.

 

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κatoatau το ρίχνει στο χορό, μιας και αυτές του οι κινήσεις έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του. Ήδη δύο χρόνια νωρίτερα είχε χορέψει για να γιορτάσει τη νίκη του στους αγώνες του Commonwealth στη Γλασκόβη. Βέβαια ο χορός του Katoatau δεν είναι μόνο για να γιορτάσει τις νίκες αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Ο Katoatau προέρχεται από το νησί Κιριμπατί στον Ειρηνικό Ωκεανό, ένα νησί που επηρεάζεται πολύ από την κλιματική αλλαγή και από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Ο ίδιος ο Katoatau έχει χάσει το πατρικό του σπίτι εξ’ αιτίας ενός κυκλώνα.

 

kiribati

Η κόκκινη πινέζα υποδεικνύει τη θέση του νησιού Κιριμπατί

Όπως δήλωσε στο Reuters ο αθλητής:

Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει που βρίσκεται το Κιριμπατί. Θέλω ο κόσμος να μάθει περισσότερα για τη χώρα μου και γι’ αυτό χρησιμοποιώ την άρση βαρών και το χορό μου. Πέρυσι έγραψα μια ανοιχτή επιστολή προς τον κόσμο για να γνωστοποιήσω το ότι χάνουμε τα σπίτια μας εξ’ αιτίας της αυξανόμενης στάθμης της θάλασσας. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα χρειαστούν μέχρι να βυθιστεί το νησί. Δεν έχουμε τους πόρους ώστε να σώσουμε τους εαυτούς μας.

 

 

Best of internet