Quantcast
THE STREAM

Καναδός κολυμβητής κάνει κωλοδάχτυλο στον πατέρα και προπονητή του πριν πέσει στην πισίνα

Γνωρίστε την ιστορία πίσω από το πιο awkward τελετουργικό των Ολυμπιακών Αγώνων


THE NEWSROOM · 6 Αυγούστου 2016

Έχουμε δει πολλάκις αθλητές να κάνουν περίεργα παιχνίδια με την κάμερα πριν έρθει η μεγάλη τους στιγμή σε αγώνες ή να προβαίνουν σε περίεργα τελετουργικά, τόσο περίεργα που κάποιος θα τα θεωρούσε και τικ λίγο πριν μπουν στο στίβο ή βαρέσουν μια βολή ή πατήσουν το τερέν. Κάποια από αυτά είναι σίγουρα πιο badass και, ίσως, παρεξηγήσιμα. Έτσι και το παραδοσιακό για τον Καναδό κολυμβητή Santo Condorelli κωλοδάχτυλο πριν βουτήξει στην πισίνα.

giphy (15)

Μόνο που ο 21χρονος Καναδός δεν το κάνει από καγκουριά ή επειδή έχει κάποιου είδους προηγούμενα με θεατές κλπ. Η χειρονομία απευθύνεται στον πατέρα του και προπονητή του και είναι κάτι που έμαθε να κάνει από μικρός, όταν ήταν 8 χρονών ακόμα. Τότε, συχνά-πυκνά στεναχωριόταν όταν έχανε από μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά στο κολύμπι. Ο πατέρας του, λοιπόν, τον ενθάρρυνε ως εξής:

Πρέπει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να αδιαφορείς για τους άλλους αθλητές. Κάθε φορά που θα στέκεσαι πίσω από το βατήρα θα μου δείχνεις το μεσαίο δάχτυλο και εγώ θα σου επιστρέφω τη χειρονομία.

santo-condorelli

Ο Santo μεγάλωσε πια (καλά όχι πολύ, 21 είναι το παιδί), αλλά δε σταμάτησε ποτέ να κάνει την “άσεμνη” χειρονομία πριν βουτήξει στην πισίνα. Και αυτό δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει και τα μεταλλιάκια του.

epa04849842 (L-R) Santiago Grassi from Argentina (silver), Giles Smith from the United States (gold) and Santo Condorelli from Canada (bronze) pose with their medals in Men's 100 m butterfly at the Pan American Games 2015 in Toronto, Canada, 16 July 2015. EPA/ALEJANDRO ERNESTO

Δεξιά, όπως κοιτάτε, χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015

Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά πως δεν προβαίνει στη χειρονομία με τον ίδιο (πιο φανερό και αλήτικο) τρόπο όπως παλαιότερα, αλλά και πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει το τελετουργικό αυτό, μόνο να το κάνει λίγο πιο διακριτικά:

Όλοι οι αθλητές έχουν ένα πράγμα που τους βοηθά να κάνουν αυτό που πρέπει. Το κάνω κρατώντας το χέρι μου κοντά στο μέτωπό μου. Ξέρω ότι όταν το κάνω, ο πατέρας μου κάνει το ίδιο και μπορώ να τον δω ακόμη και αν βρίσκεται ένα μίλι μακριά. Είναι μια μορφή επικοινωνίας ανάμεσα σε μένα και σ’ εκείνον για να ηρεμήσει και να προετοιμαστεί για τον αγώνα. Το να αγωνίζεσαι σημαίνει να είσαι ήρεμος μέσα σου.

Εμείς, πάλι, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες που έρχονται και ευελπιστούμε να μην τον παρεξηγήσει κάνας καλοθελητής και φάει τσάμπα ποινή ή αποκλεισμό.

(πηγή)

Best of internet