Quantcast
THE STREAM

Μπούκαρε η Αστυνομία στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Τρίτης

Γίνανε κυνηγητάκια χτες στο Νέο Φάληρο


THE NEWSROOM · 14 Ιουνίου 2016

image

Μεταμεσονύκτια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ έκανε η Αστυνομία και η αντιεισαγγελέας βάρδιας μετά από μήνυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της “Δίκης” Κυριάκο Θωμαΐδη.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της ασφάλειας μετέβησαν μετά από μήνυση που κατατέθηκε στο Α.Τ δημοτικού θεάτρου στον ΣΚΑΙ προκειμένου να συλλάβουν τον δημοσιογράφο. Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να συμβεί, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράτυπη. Στη συνέχεια, οι Αρχές ζήτησαν να μην «παίξει» στον αέρα η εκπομπή, στην οποία αποκαλύφθηκαν συνομιλίες του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη με δημοσιογράφους και παράγοντες, τις οποίες προφανώς ορισμένοι δεν ήθελαν να δουν δημοσιοποιημένες.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αρνήθηκε να τους ακολουθήσει και ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία παρουσία εισαγγελέα. Άμεσα περιπολικό μετέβη στην Ελευσίνα, όπου και μετέφεραν την αντιεισαγγελέα βάρδιας. Από την 01:30 τα ξημερώματα έως και τις 02:10 η δικαστική λειτουργός έλεγχε τους ορόφους του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, προκειμένου να εντοπίσει τον Κυριάκο Θωμαΐδη κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Τελικώς μετά τις άκαρπες έρευνες η αντιεισαγγελέας έφυγε από το κτίριο, ενώ περιμετρικά αυτού παρέμειναν αστυνομικοί σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

Μετά το συμβάν, ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που προσβάλλουν την ελευθεροτυπία:

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016.

Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαϊδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η “ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ” κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!

Best of internet