Quantcast
THE STREAM

Τούρτα από αναρχικούς ακτιβιστές έφαγε η επικεφαλής του Γερμανικού Die Linke (PHOTO+VIDEO)

Αιτία οι ξενοφοβικές απόψεις που έχει διατυπώσει εσχάτως


THE NEWSROOM · 29 Μαΐου 2016

Η ηγέτιδα του αριστερού Γερμανικού κόμματος Die Linke, Sahra Wagenknecht, δέχθηκε επίθεση με τούρτα από ομάδα αναρχικών, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στο Magdeburg της Γερμανίας.

Λοιποί σύνεδροι έσπευσαν στο σημείο για να καλύψουν το πρόσωπο της Wagenknecht, για να μη λάβει έκταση το σκηνικό με βίντεο και φωτογραφίες, χωρίς, όμως, ιδιαίτερο αποτέλεσμα, δεδομένου αυτού:

Cjkb69uW0AAUe1k

Στην αρχή, στο συνεδριακό κέντρο πίστεψαν πως πίσω από το περιστατικό βρίσκονταν ακροδεξιοί, για να ανακαλύψουν σύντομα πως επρόκειτο για ακτιβισμό της αναρχικής ομάδας “Μια τούρτα για τους μισανθρώπους”. Αιτία που οδήγησε στο συμβάν στάθηκαν οι απόψεις της επικεφαλής του κόμματος για το προσφυγικό, που υιοθετούν πλευρές της ρητορικής του αντιμεταναστευτικού ακροδεξιού κινήματος PEGIDA.

Οι “αυτά είναι καλό να μη λέγονται” δηλώσεις της Wagenknecht είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και διαίρεσε τον κόσμο του Die Linke, λέγοντας πως πρέπει να τεθεί όριο στον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει η Γερμανία και ότι οι πρόσφυγες δεν αξιοποιούν σωστά τα δικαιώματα που τους παρέχει το Γερμανικό κράτος. Ας θυμηθούμε λίγο και το reaction, 4 μήνες μετά:

giphy (62)

Best of internet