Quantcast
THE STREAM

Με 5 χρόνια φυλάκισης απειλείται ο Νότης Σφακιανάκης για συνέντευξή του στην Κύπρο (VIDEO)

Αιτία οι ρατσιστικές δηλώσεις για μουσουλμάνους που βιάζουν την πατρίδα μας και άλλα όμορφα


THE NEWSROOM · 8 Μαΐου 2016

Θυμάστε τα ωραία που είχε δηλώσει προ ολίγων μηνών στον Αρναούτογλου ο Νότης Σφακιανάκης; Ανάλογο ρατσιστικό παραλήρημα τον είχε πιάσει και σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή “ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ” στο ΡΙΚ, κρατικό κανάλι της Κύπρου, με την εκπομπή να μεταδίδεται κανονικά (όπως κι εδώ άλλωστε) κόντρα σε ό,τι επέβαλλε ο νόμος περί δεοντολογίας στα ΜΜΕ. Πλέον, μάλιστα, ο Notis απειλείται με ποινή φυλάκισης 5 ετών, για προβολή ρατσιστικών απόψεων, όπως επιβάλλει η Κυπριακή νομοθεσία. Ας δούμε μερικές από τις δηλώσεις αυτές:

Ήρθαν ορδές ανθρώπων οι οποίοι βιάζουν την πατρίδα μας.

σφακ

Ο τότε Πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε πει “Να τους ρίξουμε 2 εκατομμύρια Μουσουλμάνους και έσβησε η Ελλάδα”. Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή.

mediadefaultimagesnotis2112012_16022015093948

Είναι ριψάσπιδες, δεν είναι πρόσφυγες.

s

Και άλλη μια επανάληψη περί βιασμού της πατρίδος και όλα εκείνα τα ωραία που έχουμε ακούσει και από αλλού περί ανθρώπων που αρνήθηκαν να μείνουν να πολεμήσουν στον εμφύλιο στην πατρίδα τους και ήρθαν εδώ, “με πολλά λεφτά” όπως δηλώνει ο Notis, για να αλώσουν Ελληνισμό και Ορθοδοξία.

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας επιρρίπτει ευθύνες στο ΡΙΚ για τη μετάδοση ρατσιστικών μηνυμάτων, κόντρα στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ο γενικός γραμματέας της επιτροπής δηλώνει χαρακτηριστικά:

Αυτά κρίθηκαν πολύ ρατσιστικά με βάση τον κώδικα που τον ετοίμασαν οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι ιδιοκτήτες των καναλιών. Δεν είναι κάτι ιδιωτικό είναι μια πρωτοβουλία και των δημοσιογράφων για την αυτορρύθμιση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Ο νόμος εδώ στην Κύπρο προβλέπει ποινή φυλάκισης 5 ετών για προβολή ρατσιστικών απόψεων.

Για αντίστοιχες κορώνες σε ελληνικά media, ψαχτείτε με YouTube.

Best of internet