Quantcast
THE STREAM

Επιτέλους: Δημιουργείται “Αστυνομία των Συγκοινωνιών” και η ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Έρχεται η Μετρόpolice για να φυλάει τις αποβάθρες


LUBEN CREW · 17 Φεβρουαρίου 2016

Μια πρόταση που έπεσε στο κυβερνητικό τραπέζι πριν από δύο μήνες φαίνεται να παίρνει πάλι μπρος, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του σεκιουριτά του ΗΣΑΠ που τραμπούκισε επιβάτη αφρικανικής καταγωγής.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας “Αστυνομίας των Συγκοινωνιών” ή αλλιώς “Αστυνομίας των Μεταφορών” με στόχο η αστυνομία να μπαίνει στους σταθμούς και τις αποβάθρες του μετρό και του ΗΣΑΠ και να αναλάβει την φύλαξή τους.

 

 

Όπως διαβάζουμε στο news247.gr

έχει ήδη δρομολογηθεί η “πολιτική συμφωνία” για την παραχώρηση 250 αστυνομικών που θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών. Η αμοιβή των αστυνομικών αυτών θα εξακολουθήσει να γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ζητούμενο παραμένει το πότε το νέο σώμα θα πιάσει πρακτικά δουλειά.

Το σχέδιο για την δημιουργία “Αστυνομίας των Μεταφορών” εκτός των άλλων φαίνεται να βγαίνει φθηνότερο απ’ το να πληρώνονται σεκιουριτάδες, όπως δηλώνει στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών:

Στόχος είναι τα όργανα της τάξης να προσφέρουν το έργο τους, βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και κανόνων, προκειμένου να εξοικονομηθούν ποσά εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για φύλαξη των σταθμών και όχι για αστυνόμευση των επιβατών. Φιλοδοξούμε μάλιστα, πριν αναλάβουν καθήκοντα οι άνδρες τη αστυνομίας, να έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση, αλλά και ειδική γνώση σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών.

 

Πάντως, όπως διαβάζουμε στο athenstransport.gr πριν από ενάμιση χρόνο, όταν η ΣΤΑΣΥ ζήτησε την παραχώρηση 50 αστυνομικών για τη δημιουργία σώματος Συγκοινωνιακής Αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν σε θέση να διαθέσει αυτό τον αριθμό των αστυνομικών. Έτσι προς το παρόν, οι έστω τυπικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες security είναι η μόνη λύση.

 

 

Τρομερά τα νέα του φιλόδοξου σχεδίου μιας και λύνει τα χέρια της αστυνομίας η οποία μέχρι τώρα ντρεπόταν να μπει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

drakonteia-metra-asfaleias-kata-ti-metakinisi-ton-filathlon-tou-paok-1

Best of internet