Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, στην Κίνα έχουν φτιάξει τη δική τους Σαντορίνη από το Wish σε μια λίμνη

We have Σαντορίνη at home


THE NEWSROOM · 8 Απριλίου 2024

Κουφέτο έμεινε μια Ιταλογερμανίδα travel influencer (και μέσω αυτής όλο το πανελλήνιο) όταν βρέθηκε σε ένα τουριστικό θέρετρο στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας. Όπως φαίνεται, οι Κινέζοι φίλοι μας έχουν φτιάξει εκεί μια κανονική μικρογραφία της Σαντορίνης, κομπλέ με γραφικά σοκάκια, λευκά καλντερίμια και μπλε παράθυρα. Το όλο προτζεκτάκι δεν είναι σε νησί (για την ακρίβεια είναι πολύ μακριά από τη θάλασσα), αλλά έχει θέα στη λίμνη Ερχάι και στα βουνά Τσανγκσάν. Ο οικισμός ονομάζεται «Ιδανική πολιτεία του Νταλί», όπου Νταλί είναι η κοντινότερη πόλη και όχι ο γνωστός ζωγράφος.

Ένα άλλο αστείο στοιχείο είναι ότι η λίμνη βρίσκεται στην επαρχία Γιουνάν – Γιουνάν αν δεν κάνουμε λάθος σημαίνει Έλληνας στα τουρκικά. Φυσικά, η κινέζικη Σαντορίνη έχει μπουτίξ ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, διότι προφανώς προορίζεται για τους Κινέζους που θέλουν να ζήσουν λίγο Σαντορίνη αλλά δεν μπορούν να πάνε στην κανονική. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η «Ιδανική πολιτεία» έχει έκταση 3700 στρεμμάτων και στοίχισε πάνω από ένα δις ευρώ. Ένα καλό στοιχείο είναι ότι δεν έχουν βάλει γαϊδούρια να ιδρώνουν κουβαλώντας τουρίστες στις πλαγιές του οικισμού. Παραδόξως, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτιάξουν το δικό τους ηφαίστειο, πρέπει να το προσπαθήσουν λίγο ακόμη αν θέλετε τη γνώμη μας.


Φυσικά, πολλοί influencer έχουν επισκεπτεί την Σαντορίνη από το Wish (και κατά πάσα πιθανότητα κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά):

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cher Yan (@cherstravels)


Εμείς στηρίζουμε, now do Κινέζους Ικαριώτες γκρούβαλους με αμπελόφυλλα στο κεφάλι.

Best of internet