Quantcast
THE STREAM

«Μας τραμπουκίζουν μέχρι και στις τηλεδιασκέψεις» καταγγέλει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Η παράδοση των μπινελικιών στους ΔΑΠίτες συνεχίζεται και στην ψηφιακή εποχή


THE NEWSROOM · 1 Φεβρουαρίου 2024

Ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης δε μπορούν να ηρεμήσουν οι ΔΑΠιτες της χώρας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της Καθημερινής, οι γνωστοί σε όλους διαπληκτισμοί της κυβερνητικής παράταξης με αριστερές παρατάξεις και συλλογικότητες κατάφεραν να περάσουν και στην ψηφιακή εποχή.

Αυτή τη φορά, η βάση για την κόντρα είναι το ζήτημα των τηλεμαθημάτων και των τηλεεξεταστικών. Αυτή την περίοδο πολλές σχολές τελούν υπό κατάληψη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όχι μόνο, οπότε είναι αδύνατο να δοθούν μαθήματα δια ζώσης. Όπως αποκαλύπτει το ίδιο άρθρο της Κ, οι σύγκλητοι πολλών ιδρυμάτων εισηγήθηκαν τηλεμαθήματα και τηλεξετάσεις, όμως σε αυτό δε διαφωνούν μόνο οι καταληψίες φοιτητές, αλλά και πολλές σχολές και οι καθηγητές τους (πχ γιατί θεωρούν διαβλητές τις εξετάσεις με χρήση ΑΙ!). Παραδείγματα είναι όλες οι σχολές του ΕΜΠ αλλά και εξ’ολοκλήρου το Πανεπιστήμιο Πατρών.

INTIME NEWS / ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μάλιστα, ακόμη και οι προσπάθειες να γίνουν τηλεμαθήματα δέχονται παρεμβολές από τους φοιτητές που κάνουν κατάληψη με το επιχείρημα ότι ο φοιτητικός σύλλογος έχει αποφασίσει ότι δε θα γίνουν μαθήματα. Πχ, καθηγήτης κατειλημμένης σχολής που έκανε τηλεμάθημα έζησε cyber εισβολή από φοιτητές που ανακοίνωσαν στους φοιτητές που παρακολουθούσαν την παράδοση το εξής:

«Η απόφαση του συλλόγου είναι κατά των μαθημάτων, γι’ αυτό να αποχωρήσετε χωρίς συνέπειες.»

Για να επιστρέψουμε στη ΔΑΠ, ήταν αναμενόμενο ότι τα μέλη της κυβερνητικής που παραδοσιακά στηρίζει ανοιχτές σχολές θα κατέληγαν να τσακώνονται με τους συμφοιτητές τους αλλά και μερίδα των καθηγητών. Αυτό που μάλλον δεν περίμεναν οι ίδιοι είναι ότι θα κατέληγαν να τσακώνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έγινε κατά τη διάρκεια της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, που έγινε διαδικτυακά.

Η διαδικασία κράτησε πάρα πολλή ώρα επειδή οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων τσακώθηκαν μεταξύ τους. Εντέλει, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δήλωσε ότι δέχθηκε bullying:

«Δείτε το bullying που “τρώω” εδώ για να φανταστείτε τι υφιστάμεθα στις διά ζώσης φοιτητικές συνελεύσεις!»

If you know you know bro.

Best of internet