Quantcast
THE STREAM

Στον Δημήτρη DPG Γιαννακόπουλο η πλαζ της Βάρκιζας για 25 χρόνια

Παραλιάρχης θα γίνει ο DPG


THE NEWSROOM · 30 Νοεμβρίου 2023

Ένα παραλιακό deal που ήταν στα σκαριά από καιρό έκλεισε χτες Τετάρτη 29/11, αγαπητές φίλες και φίλοι:  Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έριξαν τις απαραίτητες τζίφρες ώστε η Ακτή Βάρκιζας (και η οργανωμένη ακτή και η ελεύθερη παραλία) να ενοικιαστεί από τον Δήμο στην εταιρεία «Black Wave Varkiza» που συνδέεται με τον όμιλο Γιαννακόπουλου της ΒΙΑΝΕΞ.

Η διαδικασία παραχώρησης της ακτής πέρασε από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η έκταση ανήκε στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), που από τον Ιούνιο του 2023 έχει παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το κόστος του deal θα είναι 1,31 εκατ. ευρώ τον χρόνο + 6% επί του τζίρου για μια μίσθωση που θα έχει διάρκεια 25 χρόνια. Επίσης, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις 3 εκατομμύρια ευρώ το λιγότερο.

Σχετικά με το σενάριο εισιτηρίων, ο μισθωτής θα μπορεί να ζητήσει χρήματα μόνο στο οργανωμένο κομμάτι της παραλίας, από το οποίο όμως θα εξαιρούνται οι δημότες. Πριν δύο μήνες, πηγές του ομίλου είχαν δηλώσει το εξής:

«θα επιδιώξουμε η Ακτή να γίνει πόλος έλξης και πέραν των καλοκαιρινών μηνών, σκοπεύουμε να προσδώσουμε τη χαμένη αίγλη με προφανή τον στόχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να λειτουργήσει με νέο πρόσωπο, ανανεωμένη για την επόμενη χρονιά, τη θερινή σεζόν του 2024.»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Β-Β-Β, το οργανωμένο κομμάτι της πλαζ θα λειτουργήσει από τον Μάιο του 2024. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον χειμώνα, τουλάχιστον όσες δεν χρειάζονται ειδική αδειοδότηση από τους αρμόδιους φορείς.

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης σε παραλίες πήρε (για τα δεδομένα) τεράστιες διαστάσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε. Για την ακρίβεια, φτάσαμε μέχρι το σημείο που οργανώθηκαν μίνι-διαδηλώσεις σε νησιά όπως η Πάρος προκειμένου οι εκμεταλλευτές των παραλιών να μην καταλάβουν ολόκληρες τις πλαζ με ομπρελοξαπλώστρες (ξεπερνώντας κατά πολύ τα συμφωνημένα).

Είχαμε κάνει μια εκτενή συζήτηση επί του θέματος με τον Γιώργο Λιάλιο της Καθημερινής το καλοκαίρι, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ:

 

Best of internet